«Το να μου ασκήσει κάποιος κριτική για το αν έπρεπε να δεχθώ να είμαι νονός στη συγκεκριμένη βάπτιση είναι μια θεμιτή κριτική και πιθανόν και να μην έπρεπε. Εγώ δεν λέω ότι τα κάνω όλα τέλεια, μπορεί να έχω κάνει και λάθος. Βλέποντας εκ των υστέρων το μέγεθος της αντίδρασης θα μπορούσα να το έχω αποφύγει» δήλωσε μεταξύ άλλων στη μία από τις δύο ραδιοφωνικές συνέντευξης που έδωσε ήδη από το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από το κρεσέντο εξαλλοσύνης της Τετάρτης το απόγευμα στο κοινοβούλιο.

Ο υπουργός υποστήριξε πως «μπορεί και να ήταν λάθος η βάφτιση» του τέκνου του Προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργου Κατωπόδη, πως «βλέποντας εκ των υστέρων το μέγεθος της αντίδρασης, θα μπορούσα να το έχω αποφύγει» και πως «το να μου ασκήσει κάποιος κριτική για το αν έπρεπε να δεχθώ να είμαι νονός στη συγκεκριμένη βάπτιση, είναι μια θεμιτή κριτική και πιθανόν και να μην έπρεπε». Επέμεινε ωστόσο στην εγκυρότητα της «ειδικής άδειας» χωρίς ακόμα να το έχει αποδείξει, και παρότι ο Νίκος Χαρδαλιάς τον έχει ήδη αδειάσει, μέσω του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μιλώντας δε στο ΣΚΑΪ, με την αρωγή του πάντα φιλόξενου Άρη Πορτοσάλτε, περιέγραψε ανερυθρίαστα την κουμπαριά του με τον πρόεδρο μίας Ανεξάρτητης Αρχής η οποία έχει ως ρόλο της να ελέγχει και τον ίδιο, με τον δημοσιογράφο να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως… ζηλεύει τη σχέση του Αδ. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της ΕΑΑΔΗΣΥ.

«Φαντάζεστε κύριε Πορτοσάλτε, ποιος θα ήταν ο χαρακτηρισμός που θα μου άξιζε εάν μόνος μου είχα ανεβάσει μία βάφτιση παράνομη στο διαδίκτυο, και μόνος μου ανέβαζα ένα πλαστό έγγραφο στο διαδίκτυο για να τη δικαιολογήσω. Δηλαδή εκεί θα έπρεπε να παραιτηθώ όχι μόνο λόγω πλαστογραφίας, αλλά λόγω ευμεγέθους ανοησίας. Το καταλαβαίνετε φαντάζομαι;» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την αγανάκτησή του που η κριτική που δέχτηκε από τα κοινωνικά δίκτυα, μεταφέρθηκε στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο Α. Πορτοσάλτε προσπάθησε να απευθύνει κάτι σαν ερώτημα για το όποιο ασυμβίβαστο μίας τέτοιας κουμπαριάς, με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να ψελλίζει «υπάρχει σχέση εξάρτησης… δηλαδή… εσείς εποπτεύετε…;», χωρίς ουσιαστικά να παραθέτει τα όσα προβλέπονται για τις σχέσεις υπουργού και προέδρου ανεξάρτητης αρχής.

«Ο πατέρας αυτός, ο άνθρωπος αυτός είναι πρόεδρος της ενιαίας αρχής δημοσίων συμβάσεων» του απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης, με τον Α. Πορτοσάλτε να συνεχίζει το «ερώτημά» του, «αυτή είναι μια ανεξάρτητη αρχή;», και τον υπουργό να του απαντά πως η Αρχή αυτή ελέγχεται μόνο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, «και όχι φυσικά από τον υπουργό Ανάπτυξης», υπενθυμίζοντας πως ο συγκεκριμένος εξελέγη στη θέση αυτή από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2016, μετά από πρόταση Σταθάκη. Μάλιστα, ο Α. Πορτοσάλτε ανέφερε στη συνέχεια πως «αυτό βγαίνει και μία ενόχληση, ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μία σχέση μαζί σας, και πάνε με ένα σταλινικό τρόπο και τον δίνουνε, εγώ αυτό βλέπω, δηλαδή είναι και καταδότες οι άνθρωποι, πως το λένε. Σαν εκδικητικά»

Σημειώνεται πως μόλις πριν λίγες ώρες, στο κοινοβούλιο, ο υπουργός εμφανίστηκε έξαλλος έπειτα από την τοποθέτηση Τσίπρα και τα σοβαρά ερωτήματα που απηύθυνε, ακόμα και για το ενδεχόμενο πλαστογράφησης του εν λόγω εγγράφου, με τον Αδ. Γεωργιάδη να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της Google».

Γεωργιάδης εν εξάλλω, με ομολογία ειδικής μεταχείρισης, δίχως εξηγήσεις και επιχείρηση διάχυσης των ευθυνών για την πανδημία

«Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού, χωρίς δική μου εμπλοκή, πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια, επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στη λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους, που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα, πήραν την ειδική άδεια» υποστήριξε, και συνέχισε επιτιθέμενος στην αξιωματικής αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, είχε έρθει το άδειασμα Χαρδαλιά στις αιτιάσεις του, ο οποίος επέλεξε να τοποθετηθεί μέσω του εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, με τις πληροφορίες που μετέφερε ο τελευταίος να εκθέτουν τον υπουργό, καθώς φέρεται να ζήτησε και να έλαβε μία ειδική εξαίρεση και όχι ειδική άδεια όπως υποστήριζε. Την προηγούμενη ημέρα, τον Αδ. Γεωργιάδη είχε αδειάσει και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, δηλώνοντας στο Mega πως «πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια».

Χαρδαλιάς διά αντιπροσώπου Χατζηνικολάου εκθέτει Γεωργιάδη για τα βαφτίσια