Σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής εφημερίδας Elpais, to υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο 324 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  αυξήθηκε σε 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Salvador Illa, «οι χειρότερες μέρες είναι μπροστά μας». Τόνισε πως ο ιός «μπορεί να μας καθηλώσει και για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να προσέρχονται στα νοσοκομεία οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες ή οι άνθρωποι που είναι βέβαιοι με βαριά συμπτώματα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθεί στον τομέα της οικονομίας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα παράσχει 117 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την κυβέρνηση Σάντσεθ να τονίζει πως οι επιχειρήσεις πρέπει να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. κυλούν, θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τις οικονομικές επιπτώσεις».