Σύμφωνα με πληροφορίες του EuroWeekly, από την Τρίτη έως την Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 2.538 νέα κρούσματα του ιού, ενώ κατεγράφησαν και 67 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 558 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 13.716. Ο επικεφαλής του κέντρου εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων, Φερνάντο Σιμόν, δήλωσε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται για 10 – 11 μέρες, αν όχι για περισσότερο. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNA, ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε από την ισπανική Βουλή πως η ισπανική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά μπορεί να επανακάμψει, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο ανεπανόρθωτης ζημιάς. «Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της απασχόλησης και τη διάρθρωση της παραγωγής όσο διαρκεί η κρίση χωρίς μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά, στο τέλος της κρίσης θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη, περιλαμβανομένου και ενός πιθανού ριμπάουντ που θα επιταχύνει τη δραστηριότητα».  

Ο Σάντεθ έκανε λόγο για τον «πόλεμο» με ον ιό, που έχει δημιουργήσει συνθήκες χωρίς προηγούμενο. «Δεν έχουμε ζήσει κάτι τέτοιο ποτέ στο παρελθόν. Η κοινωνία μας συνήθιζε να ζει σε συνθήκες που διεύρυναν την ευημερία και το προσδόκιμο ζωής και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο στον οποίο πρέπει να υπερασπιστούμε όσα είχαμε ως δεδομένα». 

Την Τρίτη η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να περάσουν υπό κρατικό έλεγχο τα ιδιωτικά νοσοκομεία και πάροχοι Υγείας με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Σαλβαντόρ Ίγια ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Υγείας, την Δευτέρα πως θα βάλει όλους τους παρόχους Υγείας και τις εγκαταστάσεις τους υπό δημόσιο έλεγχο καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ζητά από τους τεταρτοετείς φοιτητές ιατρικής της χώρας να συνεισφέρουν στα νοσοκομεία. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθεί στον τομέα της οικονομίας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα παράσχει 117 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την κυβέρνηση Σάντσεθ να τονίζει πως οι επιχειρήσεις πρέπει να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.