Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε νωρίτερα κατά 11 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 6,03%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των ιταλικών και γαλλικών 10ετών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των γερμανικών Bunds βυθίστηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, επωφελούμενα από την επιδείνωση του κλίματος.

Χθες, επανήλθαν στο προσκήνιο οι απειλές των οίκων αξιολόγησης, με τις δημοπρασίες της Ισπανίας και της Γαλλίας να μην καταφέρνουν να απομακρύνουν τις ανησυχίες από τις αγορές, παρά την υψηλή επενδυτική ζήτηση.

Η Ισπανία και η Γαλλία άντλησαν συνολικά 13,05 δισ. ευρώ, ανταποκρινόμενες πλήρως στο στόχο που είχαν θέσει, παρά το γεγονός ότι οι ισπανικές αποδόσεις ήταν «τσουχτερές», γεγονός το οποίο υπογραμμίζει τις ανησυχίες ότι η Μαδρίτη δεν θα καταφέρει να τιθασεύσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Η Μαδρίτη άντλησε 2,54 δισ. ευρώ από την έκδοση διετών και 10ετών ομολόγων της, με την απόδοση στα 10ετή να ενισχύεται στο 5,743% από 5,403%. Το Παρίσι άντλησε 8 δισ. ευρώ από την έκδοση πενταετών, τριετών και διετών με σχετικά αυξημένο κόστος δανεισμού και με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά τρεις περίπου φορές, παρά τις ανησυχίες στη δευτερογενή αγορά εν όψει των προεδρικών εκλογών, που ώθησαν τα γαλλικά CDS σε υψηλά τριών μηνών.