Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, την τελευταία μέρα σημειώθηκαν στην Ισπανία 950 θάνατοι από τον ιό και πλέον ο συνολικός αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται στις 10.003. Την Τετάρτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στα 110.238, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 102.136 κρούσματα που είχαν σημειωθεί μέχρι την Τρίτη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, δήλωσε πως πλέον υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό αύξησης των κρουσμάτων. «Συνεχίζουμε με αύξηση της τάξης του 8%. Αυτό υποδεικνύει πως σταθεροποιείται η βάση δεδομένων μας σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων».

Έχασαν τη δουλειά τους 833.979 άνθρωποι

Όπως αναφέρει το ισπανικό The Local, εντός του Μαρτίου, όταν και ξέσπασε η πανδημία στη χώρα, έχουν χάσει τη δουλειά τους 833.979 άνθρωποι, με περισσότερους από αυτούς να είναι εποχικοί υπάλληλοι. Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων στη αυξήθηκε σε 3,5 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα τον Μάρτιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017. Η υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για «μια απόλυτα απροσδόκητη εξέλιξη» και τόνισε πως οι τομείς του τουρισμού και των κατασκευών έχουν υποστεί τα ισχυρότερα πλήγματα.