Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Ynet, το πτώμα που βρέθηκε είναι ενός Άραβα, είναι καμένο και φέρει σημάδια βίας, ενώ σύμφωνα με το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο έφηβος απήχθη στην παλαιστινιακή συνοικία Σουάφατ και το πτώμα του ανακαλύφθηκε πολλές ώρες αργότερα σε περιοχή της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

Παλαιστίνιοι κάτοικοι είπαν σε φωτογράφο του Reuters ότι είδαν έναν έφηβο να εξαναγκάζεται από αγνώστους να μπει μέσα σ' ένα όχημα έξω από ένα σούπερ μάρκετ στη Σουάφατ.
Ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε πως οι αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας νέος «υποχρεώθηκε να μπει σ' ένα όχημα και πιθανόν απήχθη» και ότι αναζητούνται ύποπτοι.
 
Αργότερα δήλωσε πως η αστυνομία ανακάλυψε ένα πτώμα στο δάσος της Ιερουσαλήμ και «ερευνάται αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον αγνοούμενο νέο και το πτώμα που βρέθηκε»
Νωρίς σήμερα το πρωί, συγκρούσειςξέσπασαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Σουάφατ μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη δημοσιότητα τηλεφωνική κλήση στην αστυνομία ενός εκ των τριών απαχθέντων και δολοφονημένων Εβραίων εφήβων

Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ηχογραφημένη τηλεφωνική κλήση που έκανε στην αστυνομία ο ένας από τους τρεις εφήβους που απήχθησαν στη Δυτική Όχθη στις 12 Ιουνίου.
 
«Με απήγαγαν», ακούγεται να λέει στο τηλέφωνο ο 16χρονος Γκιλάντ Σάερ.
 
Αμέσως μετά ένας άνδρας που μιλάει εβραϊκά με αραβική προφορά ακούγεται να φωνάζει: «Κάτω τα κεφάλια, κάτω τα κεφάλια! Κάτω τα χέρια!» και ακολουθούν ουρλιαχτά και πυροβολισμοί.

Το δεύτερο μέρος της ηχογραφημένης κασέτας, στο οποίο ακούγονται δύο άνδρες να μιλούν αραβικά, δόθηκε εντολή να μην δημοσιοποιηθεί, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ.

.Πηγή: Ναυτεμπορική