«Δεχόμαστε το αποτέλεσμα και συγχαίρουμε τον νικητή» δήλωσε ο Λόφτι Ζίτουν, ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος.
 
Ο ίδιος επανέλαβε την έκκλησή του να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή του Ενάχντα, γεγονός το οποίο επισήμανε θα είναι προς όφελος της Τυνησίας.
 
Ο εκπρόσωπος του Ενάχντα Ζιέντ Λάαντχαρι είχε δηλώσει νωρίτερα: «Διαθέτουμε εκτιμήσεις που δεν είναι ακόμα τελικές. [Το Νιντάα Τουνές] προηγείται με 12 έδρες πάνω-κάτω. Αναμένουμε να έχουμε περίπου 70 έδρες και εκείνοι περίπου 80 [σε σύνολο 217].
 
Ο Λαάντχαρι διευκρίνισε ότι τα στοιχεία βασίζονται στα δεδομένα των παρατηρητών του Ενάχντα που ήταν παρόντες στην καταμέτρηση των ψήφων.
 
 

Το ετερόκλητο Νιντάα Τουνές

 
Το Νιντάα Τουνές είναι ετερόκλητο κόμμα, στο οποίο συμμετέχουν προσωπικότητες της αριστεράς και της κεντροδεξιάς, καθώς και πρώην στελέχη του καθεστώτος του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος ανετράπη στην εξέγερση του 2011.
 
Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook το κόμμα αναφέρει ήδη από το πρωί «Κερδίσαμε, ζήτω η Τυνησία!», ενώ την Κυριακή ο ηγέτης του, ο Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι 87 ετών, είχε δηλώσει ότι διαθέτει «θετικές ενδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα του «βρίσκεται πρώτο».
 
Ο βετεράνος της πολιτικής ζωής της Τυνησίας, που έχει συμμετάσχει στις κυβερνήσεις τόσο του Χαμπίμπ Μπουργκίμπα όσο και του Μπεν Άλι, είναι επίσης το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 23 Νοεμβρίου.
 
Το Νιντάα Τουνές διεξήγαγε σκληρή προεκλογική εκστρατεία ενάντια στο Ενάχντα, το οποίο κατηγόρησε κυρίως για σκοταδισμό και χαλαρότητα απέναντι στους τζιχαντιστές.
 
 

Νέο Σύνταγμα και εκλογές
 

Το 2013 ήταν χρονιά που σηματοδοτήθηκε από την άνοδο των τζιχαντιστών ομάδων στην Τυνησία, κατά την οποία δύο αντίπαλοι του Ενάχντα δολοφονήθηκαν, ενώ ακολούθησε και μεγάλη πολιτική κρίση. Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, οι ισλαμιστές εγκατέλειψαν την εξουσία, υιοθετήθηκε νέο Σύνταγμα και προγραμματίστηκαν εκλογές για τα τέλη του 2014.
 
Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές έφτασε περίπου το 61,8%, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δηλαδή περίπου 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Καταγράφεται μεγάλη μείωση στη συμμετοχή σε σχέση με τις εκλογές του 2011, όταν στις κάλπες προσήλθαν 4,3 εκατομμύρια Τυνήσιοι.