Σύμφωνα με πληροφορίες της The Jerusalem Post, που επικαλείται ανώτατη διπλωματική πηγή, το Ισραήλ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Μάκη Βορίδη, που προ ημερών ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Μ. Βορίδης έχει ιστορικό αντισημιτικών δράσεων και ανακοινώσεων, ενώ γίνεται αναφορά στο «νέο ιδεολογικό προφίλ της ΝΔ που πλέον περιλαμβάνει και φωνές από την ακροδεξιά. Ο κ. Βορίδης θεωρείται μια από αυτές τις φωνές». Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο παρελθόν του Μάκη στην ΕΠΕΝ, στην ίδρυση του Ελληνικού Μετώπου  και στα χρόνια που πέρασε ως βουλευτής στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Ο Βορίδης ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και κατέβηκε στις εθνικές εκλογές μαζί με έναν άνδρα που είχε γράψει 1.400 σελίδες για τους Εβραίους. Και το 2005 μπήκε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη που κατηγορούσε τους Εβραίους για την 11η Σεπτεμβρίου και έλεγε μετά την επιχείρηση του Ισραήλ το 2008 στη Λωρίδα της Γάζας πως “οι Εβραίοι μυρίζουν αίμα”».

Αναφορά στο ακροδεξιό παρελθόν του Μ. Βορίδη κάνει και ο Αχιλλέας Πεκλάρης σε άρθρο του στην ισραηλινή Haaretz. Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ, που κατάφερε με τη ρητορική της να προσελκύσει ψηφοφόρους από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.