Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» ο υπουργός Μεταφορών σήμερα εμφανίστηκε να μην έχει δει τις εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ που συνεχίζονται έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ υποβίβασε πλήρως το ζήτημα της υπερμετάδοσης στα Μέσα Μεταφοράς υποστηρίζοντας μάλιστα οτι κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.
«Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.
«Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης.
«Είναι η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που έχουμε προσθέσει προσωπικό στις εταιρείες αυτές» δήλωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια προσλαμβάνουμε οδηγούς και τεχνίτες».
«Έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε μια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλο μας, ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες» υποστήριξε.
Σχολιάζοντας όσα είπε ο Κ. Καραμανλής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, είπε «χώροι δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, τις βασικές εστίες μετάδοσης της πανδημίας. Η πραγματικότητα όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Καραμανλή. Σε σημερινή του συνέντευξη στο Θέμα 104,6, αμφισβήτησε την άποψη ότι τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης. Ο κ. Καραμανλής δε διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό. Το δικό του υπουργείο, με τροπολογία στις 10 Μαρτίου, παραδεχόταν ότι η “χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊού”».