«Η υπόθεσή μας, και εγώ προσωπικά είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος γι' αυτό, είναι ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας (από το ευρώ), ακόμη και αν δεν επιτευχθεί γρήγορα μία συμφωνία» δήλωσε, προσθέτοντας ότι τότε «μπορεί να υπάρξει κάποια αναταραχή, αλλά σίγουρα όχι το χειρότερο σενάριο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε η ΕΚΤ, σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος δεν πλήρωνε τη δόση που οφείλει στο ΔΝΤ στις αρχές Ιουνίου, ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν φερέγγυες, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότησή τους από το ευρωσύστημα.

«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να γίνει ξανά η ανάλυση της κατάστασης των τραπεζών, επειδή η έκθεσή τους στον δημόσιο τομέα της Ελλάδας θα υφίστατο περαιτέρω μείωση της αξίας της. Αλλά, η ανάλυση που έχει γίνει, δείχνει ότι, λόγω του ύψους της έκθεσης που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στον δημόσιο τομέα της Ελλάδας, μπορούν να αντέξουν μεγάλη μείωση της αξίας της» είπε.

«Πρέπει να θυμηθούμε ότι το ύψος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες έχει μειωθεί πολύ, λόγω της προηγούμενης αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε (σ.σ.: με το PSI), και εν τω μεταξύ οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, εάν συνέβαινε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ανάλυση πρέπει να γίνει ξανά, επειδή το ενδιαφέρον μας είναι να διατηρήσουμε τη ρευστότητα στις τράπεζες, με την προϋπόθεση ότι αυτές είναι φερέγγυες» κατέληξε.