Καλαμάτα: Σάλος από την έφοδο χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο

Με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν «έφοδο» τις νυχτερινές ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τον… εντοπισμό αλλοδαπών εργαζομένων
|
Σύμφωνα με τπληροφορίες  του News Messinia.gr οι Χρυσαυγίτες  μετά τον έλεγχο  κατά την εξοδό τους από το Νοσοκομείο συνεπλάκησαν με ομάδα τσιγγάνων που έσπευσε  στο Νοσοκομείο .

Στη συμπλοκή επενέβησαν αστυνομικοί  της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι κατόρθωσαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν είναι γνωστό αν έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις .

Τι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
 
Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας. 
 
Σύμφωνα με τπληροφορίες του «News Messinia.gr», οι Χρυσαυγίτες μετά τον έλεγχο κατά την εξοδό τους από το Νοσοκομείο συνεπλάκησαν με ομάδα Ρομά.
 
Στη συμπλοκή επενέβησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. 
 
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας». 
 
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».

Εργαζόμενοι Γ.Ν.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πρός Χ.Α- «Μην ξαναπατήσετε το πόδι σας στο Νοσοκομείο «!

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ανακοίνωση του καλεί τους χρυσαυγίτες να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Εξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.

Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. 

Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.

Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. 

Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή.

Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες. 

Ολοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.

Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο.

Το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις