Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, την Τρίτη ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης των τεσσάρων καταδικασθέντων, με το δικαστήριο να επικυρώνει τις ποινές του πρώτου δικαστηρίου, ενώ πλέον ο Ταλέμπ αντιμετωπίζει κατηγορίες από τους βασανιστές του.
 
Οι τέσσερις βρέθηκαν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, μεταξύ των οποίων ληστεία, αρπαγή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, καθώς το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανέναν ισχυρισμό τους.
 
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου του περσινού Νοεμβρίου, η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος, Γιώργο Σγούρδα παραμένει στα 13 χρόνια και 2 μήνες, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, Γιώργος Ζαχαριάδης  Φρέντερικ Ζότο, θα παραμείνουν στη φυλακή με καταδίκη 10 και 9 χρόνων αντίστοιχα, ενώ για τον γιο του βασικού κατηγορουμένου, Σταμάτη Σγούρδα, επιβλήθηκε ποινή 5 ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της «μετεφηβικής ηλικίας».
 
Από τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα, έχουν περάσει πέντε χρόνια. Ο άτυχος εργάτης, μετανάστης χωρίς χαρτιά, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια από το αφεντικό του και τους φίλους του.
 
Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα και παρά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης, ο Ουαλίντ Ταλέμπ αντιμετωπίζει ακόμα τους βασανιστές του, καθώς αντιμετωπίζει την κατηγορία της κλοπής, που ήταν και η βασική υπερασπιστική γραμμή των βασανιστών του.
 
Όπως σημειώνει το κάλεσμα, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει λάβει δύο αναβολές, τον περασμένο Απρίλιο και τον περασμένο Ιούνιο, με την αυριανή ημέρα να αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό του μετανάστη πλήθος κόσμου.
 
«Θα βρισκόμαστε εκεί. Δεν θα αφήσουμε καμία μετανάστρια μόνη και κανέναν μετανάστη μόνο. Δεν θα αφήσουμε ΣΠΙΘΑΜΗ γης σε φασίστες και ρατσιστές» συμπληρώνουν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τον Ουαλίντ την Πέμπτη στα Δικαστήρια του Πειραιά στις 9.00 το πρωί.