Οι οργανώσεις καλούν την Τρίτη 6:30 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με τη Λεωφόρο Κατεχάκη.
 
Στην συγκέντρωση καλεί η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία η οποία αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «ο λαός μας πρέπει να καταδικάσει το νέο αυτό έγκλημα, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να εκφράσει ξανά την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό».
 
Ο ΛΑΕ καλεί κι αυτή από πλευράς της στην κινητοποίηση. Συγκεκριμένα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5:30 στην αμερικανική πρεσβεία και έπειτα πορεία και συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 6:30.
 
«Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη πολύνεκρης επίθεσης της σιωνιστικής κυβέρνησης και του κράτους του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Πάνοπλοι στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν άοπλους Παλαιστίνιους που διεκδικούν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στη γη τους, την ώρα που το ισραηλινό κράτος πληθαίνει τους κατοχικούς εποικισμούς του και υποβάλλει τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας ακόμα και στο μαρτύριο της δίψας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.