Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης παρατήρησε ότι ο ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του δεν είναι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και στα γραφεία τους, ούτε ακόμη να βρίσκονται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά η θέση τους είναι κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας. Σημείωσε ότι σε συνθήκες κρίσης, όταν αμφισβητήθηκε η δημοκρατία, τότε βρήκε ανοιχτό δρόμο ο φασισμός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, αντίστοιχα σήμερα πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με την κυβέρνηση και να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης, καθώς η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Οπότε, συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό να πάρει την ελπίδα στα χέρια του και να κατέβει στους δρόμους».

Συμφωνία – λύση

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για συμβιβασμό, αλλά για συμφωνία – λύση, που θα δίνει πραγματική προοπτική για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι απλώς οικονομική ανάσα για να «βγάζουμε» και τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ίδια η κοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Κορωνάκης, καθώς οι κόκκινες γραμμές είναι ο κόσμος που υπέφερε τα χρόνια του μνημονίου, ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα αυστηρής λιτότητας, αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές που πρέπει να τηρήσουμε, συμπλήρωσε.

«Η συμφωνία για να μπορεί να συνδεθεί με το μέλλον της Ελλάδας θα πρέπει να λάβει σοβαρά στις συζητήσεις και τη διαγραφή του χρέους της χώρας» είπε ο κ. Κορωνάκης, ενώ συμπλήρωσε «η χώρα πρέπει να βγάλει την θηλιά του χρέους από πάνω της για να μπορέσει να έχει μια πορεία ανασυγκρότησης».