Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στελέχη και μέλη της ΛΑΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στη 1.45 μ.μ., έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 (πλ. Κάνιγγος) που θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί -τουλάχιστον- τριών πρώτων κατοικιών με στόχο την ακύρωση τους:

  1. για χρέος 157.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς 65.000 ευρώ,
  2. για χρέος 155.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 183.000 ευρώ.
  3. για χρέος 100.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 125.000 ευρώ.

Η ΛΑΕ απαιτεί:

  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, στις διώξεις και στην καταστολή του κινήματος.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Κράτους 

Ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε να ακυρωθούν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιακών στοιχείων και κατήγγειλε, “την κυβέρνηση και τραπεζίτες, όλο το επίορκο δικαστικό κύκλωμα και της ηγεσία της ΑΑΔΕ, τα οποία μαζί με μια δράκα εξωνυμένων υπό τον Ρούσκα συμβολαιογράφων, καταληστεύει τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υφαρπάζοντας εισοδήματα, σπίτια και μικρομεσαία ακίνητα”.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει στη δήλωσή του ότι από την 1η Μαΐου θα εκπλειστηριάζονται λαϊκές κατοικίες και περιουσίες για οφειλές άνω των 500 ευρώ, προς το δημόσιο και τα ταμεία. «Η ΛΑΕ απαιτεί την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.