Τη Τετάρτη στο Τυμπάκι της Κρήτης πραγματοποιήθηκε μια παγκρήτια εθνικιστική συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια της οποία πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις τόσο σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων όσο και σε σπίτι που διέμεναν μετανάστες. Συνολικά για τα επεισόδια συνελήφθησαν 17 άτομα. Τρία εξ αυτών δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη οπλοφορία (μαχαίρια και ρόπαλα) και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ.

Επιπλέον 9 παραπέμφθηκαν σε δίκη τη Παρασκευή αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες. Παράλληλα ακόμη πέντε άνθρωποι που εμπλέκονται στην επίθεση στον χώρο λατρείας των μουσουλμάνων θα δικαστούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ένας εκ των ομιλητών στη συγκέντρωση ο οποίος και συνελήφθη λίγο αργότερα μαζί με τους 17 υπόλοιπους καθώς φέρεται να ήταν ανάμεσα σε εκείνους που πραγματοποίησαν την επίθεση στο χώρο λατρείας των μουσουλμάνων, ήταν και ο δημοτικός σύμβουλο Ιεράπετρας, εκλεγμένος με τη παράταξη «Ιεράπετρα Μπορείς», Αλέξανδρος Μουζουράκης, ο οποίος και κατηγορείται μεταξύ άλλων για καθοδήγηση της επίθεσης. Ο ίδιος παραπέμφθηκε με κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος μέσα στο πλήθος και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως μετέδσε το τοπικό μέσο της Κρήτης «neakriti.gr» τα άτομα που διώκονται για την επίθεση στον χώρο λατρείας μουσουλμάνων, μαζί και ο Αλ. Μουζουράκης, παραπέμφθηκαν σε δίκη με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», κατά την ομιλία του στυη συγκέντρωση, είχε πει πως «μεταξύ μας υπάρχουν διάφορα ελληνόφωνα σκουπίδια που θα προσπαθήσουν να μας κολλήσουν κομματικές ταμπέλες». «Μην τους πιστέψετε, μην τους αφήσετε να μας διαιρέσουν».

Τα όσα είπε, επιχειρώντας την αποκοματικοποίηση της όλης συγκέντρωσης αλλά και της παρουσίας του εκεί, φαίνεται να μην είναι τυχαία, καθώς τρεις μόλις ημέρες νωρίτερα, ο Αλ. Μουζουράκης, είχε μεταβεί στην Αθήνα, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και πλέον αρχηγό του μορφώματος «Έλληνες ΓΤΠ», Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα φρόντισε να ενημερώσει τους διαδικτυακούς του φίλους για αυτή τη συνάντηση, η οποία να προαναγγέλει εμμέσως και πιθανή συμπόρευση με τους «Έλληνες ΓΤΠ», παραθέτοντας και φωτογραφία με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης.

Στην ανάρτησή του στις 6 Σεπτεμβρίου έγραφε, «Με έναν καλο φιλο! Συζητήσαμε για θέματα της πατρίδας μας. Καταδικάσαμε την Νέα τάξη πραγμάτων των Σιωνιστών κ είμαστε υπέρ των Κρατών- Εθνών. Ως πολιτικός άνδρας κ πανω απο όλα ως Έλληνας πατριώτης Δημοκράτης κ περήφανος Ελλην, έγινε μια συνάντηση κ μάλιστα ιδιαίτερα εποικοδομητική».

Με έναν καλο φιλο! Συζητήσαμε για θέματα της πατρίδας μας. Καταδικάσαμε την Νέα τάξη πραγμάτων των Σιωνιστών κ είμαστε…

Gepostet von Alexandros Emm Mouzourakis am Sonntag, 6. September 2020

 

Υπενθυμίζεται το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στη περιοχή, μεταξύ ντόπιων και μεταναστών εργατών γης, έχει κλιμακωθεί με αμφότερες τις πλευρές να συγκρούονται βίαια, χωρίς να λείπουν πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, ακόμη και μαχαιρώματα.

Επίθεση φασιστών σε θρησκευτικό χώρο μουσουλμάνων και σε σπίτι μεταναστών στο Τυμπάκι

Μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης έχει καταδικάσει τα περιστατικά βίας που εκτυλίσσονται τελευταία, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για την εξέλιξη των επεισοδίων αλλά και της συνύπαρξης γηγενών και μεταναστών στη περιοχή.