Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Χανίων, με την οποία ο ιερέας του ναού «Άγιος Γεώργιος» του νοσοκομείου καλεί όσους ασθενείς επιθυμούν, να κοινωνήσουν.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη, σε ανάρτησή της, δημοσιοποίησε το κάλεσμα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, «μέσα στο νοσοκομείο και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σέβομαι απόλυτα τη πίστη του κάθε ενός!!! Σέβομαι απόλυτα την ανάγκη των ασθενών και των συγγενών τους για προσευχή !!! Αλλά “Όσοι πιστοί προσέλθετε” ;;; Μέσα στο νοσοκομείο;;; Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά ;;; Εμένα προσωπικά και με ξεπερνά και με φοβίζει.-», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την πρωτοβουλία του ιερέα στήριξε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. «Τον καλύπτω πλήρως για την ενέργειά του. Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

«Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Όσοι πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του».