X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Καλύτερο σύστημα προλήψεων για φυσικές καταστροφές ζητά η αντιπολίτευση

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και ζήτησε να γίνει συζήτηση με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, «χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν», εστιάζοντας παράλληλα στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του «για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας, συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών των κομμάτων και εκπροσώπων των φορέων. Το ΚΚΕ σχολίασε τα φαινόμενα κακοκαιρίας στη Χαλκιδική εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, καλώντας τα μέλη και φίλους του ΚΚΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αλληλεγγύης. Έκανε λόγο για «ακραίες ελλείψεις» στις υποδομές, τις οποίες καταλογίζει στις κυβερνήσεις και τις περιφερειακές Αρχές.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

Σε δήλωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και τη συμπαράστασή του στους δεκάδες τραυματίες. Ζήτησε να γίνει συζήτηση με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, «χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και τη συμπαράστασή του στους δεκάδες τραυματίες.

Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να συνδράμουν το δύσκολο έργο της.

Το χτεσινό ακραίο καιρικό φαινόμενο ανέδειξε τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και την επείγουσα αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι σχετικές εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπισή της.

Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η συζήτηση να γίνει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Άλλωστε, η Χαλκιδική, ως γνωστόν, δεν βρίσκεται στην Αττική, οπότε, ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα ρίξουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών για τις χαμένες ζωές.

ΚΙΝΑΛ: «Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική»

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Κίνημα Αλλαγής σχολίασε την καταστροφή που επήλθε στην Χαλκιδική από το χτύπημα της φονικής κακοκαιρίας, εκφράζοντας την θλίψη, την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του «για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική». Τόνισε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας, συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών των κομμάτων και εκπροσώπων των φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Εκφράζουμε την θλίψη μας, την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική. Ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, συμμετέχοντας στην έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών των κομμάτων και εκπροσώπων των φορέων ζήτησε:

Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των πληγέντων περιοχών.

Την καταγραφή των ζημιών και την οικονομική αποζημίωση των πληγέντων με ταχεία άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Να μελετηθεί άμεσα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης τουριστικών περιοχών για φυσικές καταστροφές.

ΚΚΕ: «Πέρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχουν και ακραίες ελλείψεις»

Το ΚΚΕ εξέφρασε και αυτό τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Χαλκιδικής. Επισήμανε ότι οι καταστροφές έρχονται να αναδείξουν «για ακόμα μια φορά την ανάγκη ολοκληρωμένου μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης, αλλά και δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές», κάνοντας λόγο για «ακραίες ελλείψεις», υπεύθυνες των οποίων είναι οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΚΚΕ σημειώνεται ότι από τις πρώτες ώρες της καταστροφής βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, ενώ κλιμάκιο με επικεφαλής το Γιάννη Δελή, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και τον Βασίλη Ρέβα, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιοδεύει στην περιοχή και ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ: 

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Χαλκιδικής. Συμπαραστέκεται στους πάνω από 100 τραυματίες και στους πληγέντες (κατοίκους, επαγγελματίες και παραθεριστές), που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε υποδομές στο οδικό και στο ηλεκτρικό δίκτυο, σε κατοικίες, καταστήματα και καλλιέργειες.

Οι καταστροφές αυτές έρχονται να αναδείξουν για ακόμα μια φορά την ανάγκη ολοκληρωμένου μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης, αλλά και δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές, γιατί πέρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπάρχουν και ακραίες ελλείψεις σε αυτούς τους τομείς, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των περιφερειακών Αρχών. Για πολλοστή φορά η Χαλκιδική μοιάζει ανοχύρωτη απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και Τοπική – Περιφερειακή Διοίκηση:

Άμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας.

Άμεση και ασφαλή αποκατάσταση του οδικού δικτύου, της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και των τηλεπικοινωνιών στις πληγείσες περιοχές.

Ενίσχυση του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης έκτακτων καιρικών φαινομένων και λήψη ανάλογων μέτρων.

Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Άμεσα να προχωρήσει η αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του Κόμματος στην περιοχή να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις