Η Βρετανία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα προϋπολογισμού. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στην «Daily Telegraph», είπε ότι το πρόγραμμα περικοπής δαπανών της Βρετανίας, το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί να κρατήσει πέντε χρόνια, θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το 2020.
 
«Αυτή είναι μια περίοδος για όλες τις χώρες – όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά θα το δείτε και στην Αμερική – όπου πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα και πρέπει να έχουμε βιώσιμα χρέη. Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα υποχωρήσει η πίεση» πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός. 
 
«Δεν βλέπω μια στιγμή όπου οι δύσκολες επιλογές για τις δαπάνες δεν θα υπάρχουν. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν κάποια καλά νέα, μόλις είδαμε τον πληθωρισμό να πέφτει ξανά. Αλλά δεν αρνούμαι ούτε για ένα λεπτό ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι είχε προβλεφθεί» τόνισε.
 
Η κυβέρνηση παρουσίασε το 2010 ένα πρόγραμμα λιτότητας με αυξημένες περικοπές δαπανών και αυξήσεις στους φόρους, το οποίο επρόκειτο να λήξει το 2015.
 
Το 2011 το πρόγραμμα επιμηκύνθηκε έως το 2017 και αναμένεται να εξοικονομήσει στην κυβέρνηση 110 δισ. βρετανικές λίρες.
 
Δημοσκόπηση έδειξε την Τετάρτη ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών ότι η κυβέρνηση συνεργασίας στη Βρετανία μπορεί να βρει λύση στην οικονομική κρίση, μειώθηκε στο μισό από την άνοδο των Τόρις στην εξουσία και έφτασε σε ποσοστό μόλις το 28%.