Αναφερόμενος στην υπόθεση της πώλησης εξοπλισμού στη Σ. Αραβία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για κατασκευασμένα δημοσιεύματα που είχαν ως σκοπό να τον θίξουν. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μεσάζοντα και σκάνδαλο, καθώς πρόκειται για διακρατική συμφωνία που είχε στόχο να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία.

«Επί ένα μήνα κάνετε επιθέσεις μέσω και των υπαλλήλων – δημοσιογράφων σας γιατί η ΝΔ δεν έχει τίποτα επί της ουσίας να καταλογίσει. Παρουσιάσατε μια νόμιμη διακρατική συμφωνία ως σκάνδαλο. Δεν υπάρχει μεσάζων στην υπόθεση. Είστε συνηθισμένοι από τις πολιτικές που ασκούσατε εσείς. Οι πωλήσεις όπλων είναι νόμιμες και καθαρές, πρώτη φορά ακούω για σκάνδαλο σε πώληση οπλισμού. Δεν ζητήσατε στοιχεία από το υπουργείο γιατί θέλατε να κατασκευάσετε σκάνδαλο. Έγινε προσφορά για τα όπλα που σε λίγα χρόνια θα αναγκαζόμασταν να πληρώσουμε για να τα καταστρέψουμε  και την αποδεχτήκαμε για να ενισχύσουμε τα ταμεία της χώρας».

«Σχετικά με τα όσα κατέθεσε ο κύριος Λοβέρδος, είναι μηνύματα που έχουν υποκλαπεί από υπολογιστή και από εκεί και πέρα το κάνατε θέμα μέσω και των εφημερίδων» ανέφερε ο Π. Καμμένος και κατέθεσε έγγραφα, που σύμφωνα με τον ίδιο, προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία και είναι επικυρωμένα από την πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία. Τόνισε πως ο Παπαδόπουλος είναι άτομο που είναι εγκεκριμένο για την αγορά των όπλων από την Σαουδική Αραβία. Δήλωσε ότι απέδειξε πως τα όσα του προσάπτουν είναι παραμύθια και διάβασε ημερομηνίες από τα έγγραφα που αντάλλαξαν οι χώρες για την πώληση των εξοπλιστικών.

«Ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε τη Σ. Αραβία και ελέγχθηκαν και οι άδειες που είχε και το ποινικό του μητρώο. Γνώριζα τον Παπαδόπουλο από τον κύριο Μητσοτάκη που σήμερα δεν είναι εδώ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1988 είχε αποφασίσει ότι θα εδινε η Εθνική Τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία για να αποπληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς επειδή είχαν σταματήσει να πληρώνονται από τη Σοβιετική Ένωση. Το 1991 πήγε αποστολή με 40 επιχειρηματίες στη Ρωσία, μαζί με τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Γερμίδη και με την κ. Μπακογιάννη και μαζί ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 67 εκατομμύρια».