Με 182 ψήφους «υπέρ» και 14 «παρών» εξελέγη, μετά από ονομαστική ψηφοφορία Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος. «Παρών», δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μ. Κάτσης, Γ. Ψυχογιός και Ευαγγελία Καρακώστα. «Παρών» δήλωσε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης. 

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ιωάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καβαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σημειώνεται πως αρκετοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν ανήκουν στην ομάδα των «53», της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την αντίθεσή τους στην επιλογή του εν λόγω προσώπου. Παρά τη στάση τους, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και να εκλεγεί στο πόστο του αντιπροέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, ο Δ. Καμμένος επιχειρήθηκε να λάβει ακόμα και κυβερνητικό πόστο, με τον πρωθυπουργό να υποχωρεί τότε υπό τις έντονες αντιδράσεις.

Επιπροσθέτως, με 188 ψήφους «υπέρ» και 8 «παρών» εξελέγη Θ' Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης. Η σημερινή διαδικασία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής που προέβλεψε εκλογή και από την 6η και 7η σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.