Στη Μεσόγειο όπου η κατάσταση ασφαλείας είναι ρευστή, παρατήρησε, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και διαλόγου στην περιοχή. Είναι η μόνη χώρα-μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, που μπορεί να συνομιλεί με όλες τις αραβικές χώρες -και με το Ισραήλ- και η οποία διαδραμάτισε και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος της επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει τρόπους διαλόγου για την επίλυση του προσφυγικού και η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε. Περαιτέρω ανέφερε ότι οι τριμερείς συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας με χώρες της περιοχής αποδεικνύουν ότι υπάρχουν περιθώρια πρωτοβουλιών για ειρήνευση.
«Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει διάθεση επιστροφής μεγάλων επενδυτών στην Ελλάδα που θα δώσουν ανάσα στην οικονομική ζωή της χώρας και θα οδηγήσουν στην επιστροφή των παιδιών από το εξωτερικό, τη μεγαλύτερη εθνική απώλεια στα πέντε χρόνια της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Επενδύσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις»
Όσον αφορά τις επενδύσεις στο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επανέλαβε ότι πρόκειται για την πρόταση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στις Φλέβες ύψους 3,6 δισ. ευρώ, την πρόταση ισραηλινού ομίλου για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας στην Αίγινα ύψους 2,3 δισ. ευρώ και την πρόταση από χώρα της Μέσης ανατολής για τη δημιουργία κέντρου γιότινγκ στη Σύρο. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, τα έργα θα γίνουν από εργολαβικές εταιρίες και το υπουργείο θα μετάσχει σε αυτά μόνο ένα πρόκειται για μόνιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως λιμάνια και αεροδρόμια.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο -με την ευκαιρία της πρόσκλησης του πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Ελλάδα ως εν ενεργεία πολιτικός- για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού αεροπορικού κέντρου στην Κάρπαθο δεδομένης της μεγάλης ανάπτυξης της Σούδας που θα δώσει ζωή στα νησιά το χειμώνα.
«Υπάρχει διάθεση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση»
Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το “κουαρτέτο” και εξέφρασε αισιοδοξία ότι υπάρχει διάθεση για γρήγορη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει στον ενάμιση χρόνο, επιβάλλει η Ελλάδα να παραμείνει σταθερός παράγοντας στην περιοχή, προσέθεσε.
Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Τelegraph ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι κάποιοι μη φιλικοί προς τη χώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κακό κλίμα και μάλιστα την ημέρα των συναντήσεων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας με ξένους ηγέτες στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Το δημοσίευμα διαψεύσθηκε, οι συναντήσεις έγιναν, προσέθεσε.
«Η πολιτική Μητσοτάκη υπονομεύει τις εθνικές θέσεις»
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την ετοιμότητά του να αποδεχθεί πρόσκληση από το Λαϊκό Κόμμα για ένταξή τους στις τάξεις του. «Παραμένω υπερασπιστής της κυβέρνησης Καραμανλή. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας. Άλλοι έφυγαν αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στην υπόθεση των υποβρυχίων και της Στατιστικής Υπηρεσίας. Η πολιτική Μητσοτάκη που συνεχίζει στη γραμμή Σαμαρά «φθάνει στα όρια της υπονόμευσης των εθνικών θέσεων», δεν γίνεται αποδεκτή από στελέχη της ΝΔ, οι διαφωνίες θα φανούν ξεκάθαρα και θα υπάρξουν εξελίξεις, εκτίμησε.
«Μαζί με τον Τσίπρα χτυπάμε τη διαφθορά»
Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος στη μεταπολίτευση που δεν χρωστά σε κανένα. «Μαζί μπορούμε να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Μαζί κλείσαμε το φάκελο της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής σύγκρουσης. Η ΝΔ βγήκε και υπερασπίσθηκε τον Ψυχάρη», τόνισε.
Για τις δημοσκοπήσεις ο Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι το πρόβλημα των δημοσκόπων είναι ότι δεν βγάζουν αυτοί τις κυβερνήσεις αλλά ο ελληνικός λαός. Ζήτησε εκ νέου επιτάχυνση της εισαγγελικής παρέμβασης για όλες τις υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΥΔΑΠ, περίοδος Παπαντωνίου) συμπεριλαμβανομένων των 18 φακέλων του υπουργείου ώστε να αποδοθούν ίσως και μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές του κ. Τσοχατζόπουλου, για την αποφυλάκιση η μη του οποίου παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.
«Να μην πάρει αδεια ο Καλογρίτσας»
Για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ κατασκευαστικές εταιρείες. Τα ΜΜΕ δεν θα πρέπει να εξυπηρετούν τη διαπλοκή -λειτουργώντας ως 45άρια- αλλά την ενημέρωση του λαού, σχολίασε. Επ’ αυτού ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι έχει διακόψει κάθε σχέση με τον κ. Καλογρίτσα.
Τέλος ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο σχετικά με το φάκελο της Κύπρου για να υπάρξει δικαίωση για τους νεκρούς, ότι θα αποκατασταθούν οι αγωνιστές της Κύπρου -κάτι το οποίο αποφευγόταν- και ότι συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των οστών πεσόντων με τη συναίνεση των οικογενειών τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ