«Καταψήφισα το δεύτερο σκέλος του άρθρου. Διαφοροποίησα τη στάση μου για το άσυλο για αυτούς που τα ιδρύματα ως άνδρα παράνομων κακουργηματικών ενεργειών. Από μολότοφ, ναρκωτικά πορνείες. Στη Θεσσαλονίκη  τα έχουμε δει όλα αυτά πολλές φορές» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ στην εκπομπή Online.
 
«Όταν βγαίνει κάποιος από μια αποθήκη με μαχαίρι ή σφυρί, κράνος και μολότοφ μέσα από ένα ίδρυμα και καίει το τρόλεϊ είναι ξεκάθαρα κακουργηματική πράξη» τονίζει ο ίδιος.
 
Σχετικά με το νόμο Διαμαντοπούλου και την εφαρμογή του ο ίδιος σχολίασε πως αυτή τη στιγμή αυτός ο νόμος «δεν ήταν κακός», όμως δε λειτούργησε.
 
Ο ίδιος ανέφερε, αποφεύγοντας κάποια άμεση απάντηση στο ερώτημα εάν το κόμμα γνώριζε για την απόφαση του, πως δεν είχε λάβει απάντηση από τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, ενώ δε συζήτησε με τους υπόλοιπους βουλευτές καθώς «δεν προλαβαίναμε».

 

«Να σπάσει η σχέση πρυτάνεων-φοιτητικών ενώσεων-Συγκλήτου»
 

«Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει η σχέση των πρυτάνεων με των φοιτητικών ενώσεων και της Συγκλήτου» υπογράμμισε ο Δ. Καμμένος.
 
«Πρέπει να κοιτάξουμε προς την ανταγωνιστικότητα των δημόσιων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά» πρόσθεσε.
 
Επίσης ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που διαφώνησαν με το νομοσχέδιο για την παιδεία και συγκεκριμένα και με το άρθρο που σχετίζεται με το άσυλο, αλλά παρ ‘όλα αυτά το ψήφισαν.
 

«Κι αν ο κλήρος για τη σημαία πέσει σε κάποιο παιδί άλλης θρησκείας;»
 

Αναφορικά με τη νέα απόφαση που θέλει τους σημαιοφόρους να επιλέγονται βάσει κλήρωσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛΛ δήλωση πως διαφωνεί καθέτως.
 
«Διαφωνώ κάθετα με αυτόν το νόμο. Νομίζω ότι κάθε κυβέρνηση για να πάει μπροστά πρέπει να επενδύει πάνω σε αρίστους και πιστεύω πως αυτή είναι η θέση του κόμματος» ανέφερε.
 
Ωστόσο ο ίδιος διερωτάται τι θα γίνει σε περίπτωση που «ο κλήρος πέσει σε κάποιο παιδί άλλης εθνικότητας ή θρησκείας». «Τι κάνουμε σε  αυτή την περίπτωση;
Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ρατσισμός στα παιδιά» ήταν τα ακριβή του λόγια.
 

«Πρέπει να τιμούμε την πατρίδα μας»

«Η Ελλάδα, η πατρίδα και οι αγώνες που έχουν δώσει οι Έλληνες και η έννοια της σημαίας που δείχνει και τη θρησκευτική πίστη και την εθνική ενότητα πρέπει να τιμούνται» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 
Να σημειωθεί πως ο Δ. Καμμένος, το 2015 είχε τοποθετηθεί ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όμως λίγες ώρες αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από αντιδράσεις σχετικά με ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλιά του στα μέσα δικτύωσης, τα οποία ο ίδιος υποστήριξε πως δεν έγραψε.

 

«Ορθώς συνέλαβαν τον Ρουβίκωνα»
 

Όσον αφορά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής με αίτημα την απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ., ο αντιπρόεδρος της Βουλής, δεν έκρινε την απόφαση του Νίκου Βούτση, ωστόσο τόνισε πως «ορθώς τους συνέλαβαν».
 
«Θα πω μόνο πως οι αστυνομικοί ορθώς τους συνέλαβαν. Πρόκειται να κατάλυση της έννομης τάξης. Θα μπορούσε κάποιος να έχει κάποια μολότοφ εκείνη την ώρα» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε για την περιοχή των Εξαρχείων πως «έχει διαφωνήσει με την ανεκτικότητα» που προβάλλεται στην περιοχή.
 

Το 5% της «αριστερής ατζέντας»
 

«Δεν μπορεί να ισχύει στην Ελλάδα μια αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών η οποία έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.
 
«Μαζί με την αποχώρηση της κας Κωνσταντοπούλου και του κου Λαφαζάνη, έχει απομείνει ένας πυρήνας του 5%. Δεν μπορεί να γίνει αριστερή ατζέντα από ένα 5%.