Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Θ. Καμπαγιάννης απάντησε στους ισχυρισμούς των χρυσαυγιτών που ενώ υποστηρίζουν πως βρίσκονται «όμηροι» στην υπόθεση της δίκης και θέλουν να τελειώνει όσο πιο γρήγορα, γίνεται, καθυστερούν σκόπιμα τη διαδικασία. «Το αντίθετο συμβαίνει όμως. Χθες εξετάστηκε μισός μάρτυρας, ένας που εκκρεμούσε από την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν ήρθαν οι μάρτυρες που είχαν δηλώσει και το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η δίκη διεκόπη καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν είχαν φέρει για άλλη μια φορά μάρτυρες προς εξέταση. Η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, αναρωτήθηκε «για μισό μάρτυρα ήρθαμε σήμερα;» και ζήτησε να σημειωθεί στα πρακτικά ότι «το δικαστήριο διακόπτει γιατί οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν έφεραν μάρτυρες αν και ειδοποιήθηκαν προς τούτο».

Ο Θ. Καμπαγιάννης τονίζει πως στόχος των χρυσαυγιτών είναι να περάσουν οι εκλογές χωρίς να έχουν αρχίσει οι απολογίες τους και να μη δει ο κόσμος τον Μιχαλολιάκο στο εδώλιο, επισημαίνοντας όμως πως «θα κληθούν να λογοδοτήσουν όμως, εκτός κι αν ακολουθήσουν το δρόμο της σιωπής και της απουσίας». Δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται το καλοκαίρι μετά από 4 χρόνια που κρατά η δίκη, επισημαίνοντας πως «μπαίνουμε στη τελευταία φάση και εκτιμώ ότι έως το τέλος του 2019 θα έχει βγει η απόφαση».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρη Βερβεσού, για διαχωρισμό των υποθέσεων στη δίκη, ο Θ. Καμπαγιάννης τόνισε πως κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η εγκληματική οργάνωση. «Διαχωρισμός των υποθέσεων θα είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η εγκληματική οργάνωση. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ δεν έχει έρθει ποτέ στη δίκη ούτε έχει ζητήσει να ενημερωθεί. Εμείς τον καλούμε να έρθει».