Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αφού ο πρώτος φέρεται να διακίνησε έγγραφο μεταξύ των υγειονομικών του νοσοκομείου με το οποίο ζητούσε τη συναίνεσή τους στον εμβολιασμό. Παράλληλα για τον ίδιο λόγο διετάχθη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διακίνηση του εγγράφου από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, «κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Εν τέλει ο διοικητής του νοσοκομείου παραιτήθηκε.

Το έγγραφο συναίνεσης και οι «θανατηφόρες παρενέργειες»

Το όλο περιστατικό αναδείχθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία και δημοσίευσε το έγγραφο συναίνεσης που κλήθηκαν να υπογράψουν οι υγειονομικοί προτού εμβολιαστούν. Πέραν των υπολοίπων όμως, αξίζει να δει κανείς ακριβώς το πως διατυπωνόταν η συναίνεση ή μη.

Στο σημείο της συναίνεσης αναφερόταν «συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες». Στο σημείο δε, της μη συναίνεσης αναφερόταν «δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ακόμη και αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου». Παράλληλα ζητούνταν οι υπογραφές του υγειονομικού αλλά και ενός μάρτυρα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, καταγγέλλοντας το συμβάν, «στο νοσοκομείο Καρδίτσας σήμερα που πήγε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό τους μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό παρ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες. Στο ίδιο έντυπο θα πρέπει να υπογράψουν όσοι συνάδελφοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη. Τι αστοχίες είναι αυτές. Τρομοκρατούν τους συναδέλφους και το κόσμο με αποτέλεσμα να προβληματίζεται εάν θα πρέπει να συμμετάσχει στον εμβολιασμό».

Δείτε το εν λόγω έγγραφο

Οι «επιτυχίες» στους διοικητές

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ήταν τον Νοέμβριο του 2019 όταν ο προηγούμενος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας και πολιτευτής της ΝΔ, Κώστας Πατέρας, παραιτήθηκε μετά το πλήθος αντιδράσεων, ενώ είχε παραδεχτεί και ότι ο διορισμός του αποτελούσε εξαργύρωση εκλογικής «χάρης» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αποκαλυπτική περίπτωση του 80χρονου από την Καρδίτσα και το «μεμονωμένο» ρουσφέτι του Κυριάκου

Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε από τον καρατομημένο πλέον Δημήτρη Κεχαγιά, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη παραίτηση σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο.