Την Δευτέρα η Γερουσία απέρριψε τέσσερα σχέδια νόμου που περιόριζαν τις πωλήσεις όπλων, μετά την αιματηρή επίθεση σε νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Έρνεστ τόνισε πως επρόκειτο «για λογικές νομοθετικές προτάσεις».

«Αυτό που παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ στην αίθουσα της Γερουσίας των ΗΠΑ ήταν μια επαίσχυντη επίδειξη δειλίας. Δεν ξέρω ποια άλλη λέξη να χρησιμοποιήσω. Οι δειλοί είναι εκείνοι που φωνάζουν με την ελπίδα ότι δεν θα τους ζητήσουν πραγματικά να δράσουν, να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Και είναι ακριβώς αυτό που έκαναν οι Ρεπουμπλικάνοι. Δεν θέλουν να κάνουν τίποτα γιατί φοβούνται την NRA. Είναι ντροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έρνεστ εξήγησε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ανησυχούν ότι εντός των ΗΠΑ υπάρχουν άνθρωποι που ενδέχεται να έχουν δεσμούς με τρομοκράτες ή που μπορεί να πέσουν θύματα των προσπαθειών στρατολόγησης εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους. «Και τώρα δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να εμποδίζει αυτούς τους ανθρώπους να μπουν σε ένα οπλοπωλείο και να αγοράσουν ένα όπλο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ