Στο σκίτσο απεικονίζεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο οποίος προσπαθεί να χωρέσει δύο πόδια σε ένα παπούτσι, κάνοντας έτσι έμμεσα σχόλιο για τη χαμηλή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων καθώς και τη συγχώνευση τους.
 
«Ο υπουργός Παιδείας είναι ειλικρινής. Θεωρεί βέβαιο ότι η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων θα ανοίξει το δρόμο σε πολλές συνενώσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και συνεργασίες ανάμεσα σε ΤΕΙ. Αν έχουν αποφασίσει σε ένα νέο σχέδιο Αθηνά τουλάχιστον ας μας το πουν ευθέως» αναφέρεται σε ανακοίνωση που ακολουθεί το σκίτσο.

Η ανακοίνωση 

Όχι στην συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά
 
Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε την συγχώνευση των δύο ΤΕΙ και τι να κάνουμε;
Γιατί το περιβόητο σχέδιο για τη δημιουργία του «Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» μέσα από τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ, καμία σχέση δεν έχει με αναβάθμιση της σημερινής κατάστασης ή έστω με κάποιο εκπαιδευτικό κριτήριο. Ενώνει δυο ιδρύματα με τεράστια προβλήματα από την υποχρηματοδότηση χωρίς να προβλέπεται καμία αύξηση της χρηματοδότησής τους, συγχωνεύει και καταργεί σχολές και τμήματα χωρίς καμία λογική, μόνο για να μειωθεί ο αριθμός τους.
 
Δεν γίνεται όμως λόγω της υποχρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας κάθε λίγο και λιγάκι να αποφασίζει η κάθε κυβέρνηση να κλείσει από 10 σχολές και 50 σχολεία. Πριν από 4 χρόνια ήταν το σχέδιο Αθηνά, μετέπειτα 300 σχολεία, τώρα είναι η σειρά μας; Και πού θα καταλήξει αυτό το πράγμα; Πότε θα είναι βιώσιμη η τριτοβάθμια εκπαίδευση με οικονομικά κριτήρια; Θα κόβουν συνεχώς τμήματα και σχολές, και από αυτές θα κόβουν καθηγητές και μέλη ΔΕΠ, θα μειώνουν τους προϋπολογισμούς των τμημάτων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τα εργαστήρια, θα κόβουν από τις λέσχες και τις εστίες. Δεν γίνεται να πληρώνουμε διαρκώς εμείς τα σπασμένα της πολιτικής τους.
 
Ο υπουργός Παιδείας είναι ειλικρινής. Θεωρεί βέβαιο ότι η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων θα ανοίξει το δρόμο σε πολλές συνενώσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και συνεργασίες ανάμεσα σε ΤΕΙ. Αν έχουν αποφασίσει σε ένα νέο σχέδιο Αθηνά τουλάχιστον ας μας το πουν ευθέως.
 
Ο υπουργός όμως είναι και αποφασισμένος. « Όποιο τμήμα διαφωνεί, μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία του και να μείνει εκτός Πανεπιστημίου», λέει. Χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για εμάς που κάνουμε κόπο για να σπουδάσουμε.
 
Πρέπει να ανοίξει άμεσα η κουβέντα στη σχολή μας. Ακόμα και αν η Γραφιστική, ή η Φωτογραφία παλέψουν για την αυτοτέλειά τους ή η ΣΕΥΠ διεκδικεί την αυτοδυναμία των σχολών της, το πρόβλημα είναι όλων μας και έτσι πρέπει να απαντήσουμε. Καμία σχολή δεν μπορεί να εξαιρεθεί, αν δεν το επιτρέψει ο υπουργός και ο προϋπολογισμός. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις να παλέψουμε με κοινό μέτωπο ενάντια στην συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων. Μαζί με τους σπουδαστικούς μας συλλόγους και τους καθηγητές που θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας, να στήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο.
 
Τώρα είναι που πρέπει να οργανωθούμε και να αντισταθούμε. Καλούμε τις αγωνιστικές δυνάμεις της σχολής και όποιο φοιτητή αγχώνεται και θέλει να αγωνιστεί, στην «Πρωτοβουλία φοιτητών ενάντια στην συγχώνευση», με στόχο να ενεργοποιηθούν περισσότεροι συνάδελφοι και ο αγώνας μας να είναι πιο αποτελεσματικός.