Αίσθηση σε μπλογκς και σε σελίδες του facebook που ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας προκάλεσε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την εμφάνισή του σε τηλεοπτικό πάνελ του Mega, αλλά και συνολικά η εκπομπή «Κοινωνία Mega», που αποφάσισαν όχι μόνο να αναπαράξουν, αλλά και να συζητήσουν στα σοβαρά μία από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας.

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Μαυραγάνη, ο οποίος μάλιστα ήταν καλεσμένος στο στούντιο, εισάγοντας το κεντρικό θέμα της συζήτησης του πάνελ. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «ανακοινώσεις του ΜΙΤ» για εμβόλιο το οποίο «ανακοινώθηκε επιστημονικά πως υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα με κάποια τράπεζα πληροφοριών που θα υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο σώμα, εγκλεισμένο σε κάποια νανοσφαιρίδια από χαλκό».

Η συνέχεια ωστόσο ήταν εξόχως απολαυστική αλλά και… αποκαλυπτική.

Ακολούθως, ο βουλευτής της κυβέρνησης κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για την πιθανότητα τοποθέτησης μικροτσίπ στον ανθρώπινο οργανισμό, με τον ίδιο να καταφέρνει να ξεπεράσει σε γραφικότητα ακόμα και τον Ν. Μαυραγάνη που έθεσε πρώτος το θέμα.

«Μέσα στη διάρκεια της καραντίνας ανέλαβα ένα πνευματικό έργο και μετέφρασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Σου βρήκα το χωρίο εκείνο που λέει πως: κάνει τους πάντες, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλούσιους και τους φτωχούς, τους ελεύθερους και τους δούλους, να αποκτήσουν χάραγμα πάνω στο χέρι τους του δεξιού ή πάνω στο μέτωπό τους, ώστε να μην μπορεί κάποιος να αγοράσει και να πουλήσει, εκτός εάν έχεις το χάραγμα, το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του» δήλωσε ο βουλευτής, εκπλήσσοντας ακόμα περισσότερα με τις παρακάτω αναφορές του στις φιλελεύθερες απόψεις του.

«Τι λέει αυτό το χωρίο; Ότι δεν πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί από την ορθόδοξη πλευρά, αλλά από την φιλελεύθερη πλευρά» υπογράμμισε ο βουλευτής, επιχειρώντας να περάσει από την ανάγνωση της σημερινής εποχής μέσα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην φιλελεύθερη φύση του.

«Οποιοσδήποτε μας λέει ότι εάν κανείς αυτό, θα σου επιτρέπονται τα πάντα και αν δεν το κανείς δεν θα σου επιτρέπεται τίποτα, παίζει με την Ελευθερία μας. Και θέτει ζητήματα στα οποία δεν μπορούμε να στεκόμαστε με την αποπεμπτική λογική “έλα μωρέ, συνωμοσιολογία ψεκασμένη ή έλα μωρέ εδώ είναι η πρόοδος και η επιστήμη και θα πρέπει τυφλά να ακολουθήσουμε”. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Με λογική και σύνεση, με νου και γνώση και σεβασμό, δεν μπορούμε έτσι απλά γουρούνι στο σακί, ότι ακούμε από εδώ και από εκεί να το παίρνουμε και να το εφαρμόζουμε» εξήγησε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Κ. Μπογδάνος δεν δίστασε να αναφερθεί σε «συνωμοσιολογία» σε μία «διασκευή» της θεωρίας των δύο άκρων, υποστηρίζοντας πως «οι συνωμοσιολογίες είναι πάρά πολύ επικίνδυνες, πολλές φορές ακόμη και εκεί τα λεγόμενα άκρα ταυτίζονται. Η πάνω με την κάτω πλατεία βρίσκουν κοινούς τόπους, είτε είναι οι λεγόμενοι ψεκασμένοι ακροδεξιοί είτε ακροαριστεροί και antifa» σημείωσε ο κυβερνητικός βουλευτής

Στα θετικά της παρέμβασής του, αξίζει να σημειωθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε κατά την τοποθέτησή του να ξεκαθαρίσει πως καταδικάζει τις θεωρίες περί επίπεδης γης, καθώς και πως είναι υπέρ των εμβολίων, χαρακτηρίζοντας τέτοιες αναφορές ως επικίνδυνες.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στο Mega: