Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε ένοχο για φόνο εξ αμελείας έναν αστυνομικό της ομάδας «Ζ», ο οποίος το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου του 2018, διασχίζοντας τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, παρέσυρε με την υπηρεσιακή του μηχανή, μια δεκάχρονη μαθήτρια, η οποία επιχείρησε να περάσει το δρόμο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Η δεκάχρονη, συνοδευόμενη από τη μεγαλύτερη αδελφή της, προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα ώστε να φτάσει στον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ, προκειμένου να πάρει το λεωφορείο και να επιστρέψει στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αστυνομικός «δεν οδηγούσε με σύνεση και τεταμένη την προσοχή, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί του δρόμου και επί του οχήματός του εποπτεία». Παράλληλα «δεν είχε αναμμένο το φως πορείας» και «δεν επιχείρησε εγκαίρως και αποτελεσματικά τροχοπέδηση ή αποφευκτικό ελιγμό».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος και πλέον καταδικασμένος αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν μπόρεσε να διευκρινίσει την ταχύτητα με την οποία κινούταν και ισχυρίστηκε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την ανήλικη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Παρόλα αυτά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμου βίου. Στη συνέχεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα, τα πολιτικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγε η οικογένεια της ανήλικης, καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, αποφάσισαν -σε πρώτο βαθμό- ότι η δεκάχρονη και η αδελφή της έχουν μεγαλύτερο βαθμό υπαιτιότητας. Η έφεση που ασκήθηκε θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.