Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για εμπλοκή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αγρίνιο, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Ο πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που μετά το πρωτόδικο δικαστήριο αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου οδηγήθηκε στις φυλακές με ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που καταδικάστηκαν, ένας του Αγρινίου (σε αστυνομική υπηρεσία της πόλης) κι ο άλλος της Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Αλλοδαπών), τιμωρήθηκαν -αντιστοίχως- με ποινές φυλάκισης 2,5 και 5,5 ετών. Στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή, ενώ στη δεύτερη αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για την άμεση αποφυλάκισή του. Το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις αστυνομικούς, τρεις ομόφωνα και τον τέταρτο κατά πλειοψηφία.

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το κατηγορητήριο ισχυριζόμενοι ότι οι συνομιλίες εντάσσονταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων για να αντλήσουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη άλλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών. Τρεις Αλβανοί που κατηγορούνταν ως διευθύνοντες του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ