Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2012, ως εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί σε «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους» σχολιάζοντας την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Αυτή του η δήλωση, παρότι σήμερα η Χρυσή Αυγή ακόμη δικάζεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφύμιση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της καταδίκης του δημοσιογράφου σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, που στην ιστοσελίδα της πανηγυρίζει. Εκεί, κάνει λόγο για καταδίκη που «δεν θα είχε από μόνη της καμία ιδιαίτερη αξία δεδομένης της μηδενικής απήχησης του κόμματός του, αλλά αποκτά ενδιαφέρον λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητάς του», προαναγγέλοντας τη δικαίωση του μορφώματος για «την πολιτική σκευωρία που στήθηκε από την συμμορία Σαμαρά».


 
Στην είδηση της καταδίκης του, αντέδρασαν τόσο το κόμμα της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Συγκεκριμένα, κατά την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ «είναι ανησυχητικό και προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός ότι ο Αντρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής με ένα χρόνο φυλακή, επειδή ως εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει την εγκληματική οργάνωση «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους». Και επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση εκδόθηκε «την ίδια ώρα που δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!!», σχολιάζοντας ότι «οι ρυθμοί της Ελληνικής δικαιοσύνης, η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά, που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».
 

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες αποφάσεις ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή

 
«Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου με ποινή φυλάκισης ενός έτους εναντίον του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, η οποία προήλθε κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει η Χρυσή Αυγή για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
 
Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου».