Σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν η κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις, Θέμιδα Σκορδέλη,επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα, η Αλίκη Παπαδάκη και ο Αντρέας Σοφιάς, ενώ σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Σπύρος Γιαννάτος, δραστήριο μέλος της «επιτροπής κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ανήλικος τότε, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. 
 
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών. Παράλληλα, απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής που ασκήθηκε από το Θανάση Κούρκουλα, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» με συνήγορο τη Γιάννα Κούρτοβικ από το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα». Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη των «αγανακτισμένων» του Αγίου Παντελεήμονα, που κατέγραψαν πλήθος επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων πολιτών και συνηγόρων καθώς και μελών οργανώσεων της Αριστεράς. 
 
Παρότι το κατηγορητήριο είχε περιοριστεί στη διατάραξη κοινής ειρήνης (αδίκημα που με τον τελευταίο νόμο έχει παραγραφεί) και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, πρόκειται για σημαντική δικαστική απόφαση που δικαιώνει τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και την Αριστερά, σημειώνει η «Κίνηση Απελάστε Το Ρατσισμό». «Δικαιώνει όλους όσους την περίοδο πριν την δολοφονία του Φύσσα αγωνίστηκαν για να μη μετατραπούν ο Άγιος Παντελεήμονας και οι γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σε άβατο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η δίκη του Αγίου Παντελεήμονα και πλήθος άλλων υποθέσεων, βίαιων επιθέσεων, που εκκρεμούν, συμπληρώνει το παζλ της λειτουργίας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής», συμπληρώνει.