Καταδίκη Πάχτα για συκοφαντική δυσφήμιση του antigold.org

Ο Χρήστος Πάχτας μπορεί να μην είναι πλέον δήμαρχος του Αριστοτέλη Χαλκιδικής, όταν και βρισκόταν στο πλευρό της Ελληνικός Χρυσός, ωστόσο τα πεπραγμένα και τα λεγόμενά του τον ακολουθούν. Όπως και η δικαιοσύνη, που τον καταδίκασε την Τετάρτη σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του οι διαχειριστές της ιστοσελίδας antigold.org, Τόλης Παπαγεωργίου και Μαρία Καδόγλου.
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή τριών ετών για συκοφαντική δυσφήμιση των διαχειριστών της ιστοσελίδας antigold.org, Τόλη Παπαγεωργίου και Μαρίας Καδόγλου.
 
Κατά το κατηγορητήριο, ο Χρ. Πάχτας, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο παρά δια πληρεξούσιου δικηγόρου, είχε δηλώσει στις 11 Μαρτίου του 2013 έξω από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της μεταλλευτικές δραστηριότητες στην πόλη, πως η ιστοσελίδα antigold.org και οι διαχειριστές της χρηματοδοτούνταν από λιβεριανή εταιρεία με 1.500 ευρώ τον μήνα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η υπεράσπιση του Χρ. Πάχτα βασίστηκε στο επιχείρημα πως «δεν κατάλαβε καλά» τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με το δικαστήριο να υπογραμμίζει, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πως «πολιτικοί άνδρες με τέτοια εμβέλεια δεν μπορεί να επικαλούνται άγνοια», αποδεχόμενο ουσιαστικά πως στόχος της δήλωσης ήταν η σπίλωση του κινήματος κατά της εξόρυξης και των ανθρώπων του.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι θιγόμενοι αναμένεται να στραφούν και στα αστικά δικαστήριο, διεκδικώντας αποζημίωση για τη συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο Χρ. Πάχτας καταδικάστηκε για τις πολιτικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κατά του προσώπου του, ενώ στο κενό έπεσε η μήνυση που είχε καταθέσει κατά 21 κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίοι και αθωώθηκαν πανηγυρικά.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις