Η απόφαση του δικαστηρίου του Μιζούρι, είναι η δεύτερη ήττα της εταιρείας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με 1.200 ακόμη μηνύσεις για μη προειδοποίηση των καταναλωτών για κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη.

Η 62χρονη Γκλόρια Ρίστεσουντ είπε ότι χρησιμοποιούσε προϊόντα της εταιρείας με σκόνη ταλκ στα γεννητικά της όργανα για δεκαετίες. Μεταξύ αυτών ήταν και η ευρέως διαδεδομένη σκόνη για μωρά. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές η σύνδεση με τον καρκίνο των ωοθηκών είναι αναπόδεικτη, ενώ η εταιρεία επιμένει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και θα ασκήσει έφεση.

Παρόμοια απόφαση για την Johnson & Johnson  είχε υπάρξει και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους  72 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια γυναίκας που έχασε τη ζωή της από καρκίνο των ωοθηκών.

Η Γκλόρια Ρίστεσουντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών το 2011 και έπρεπε να υποβληθεί σε υστερεκτομή και άλλες σχετικές  χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή την περίοδο ο καρκίνος της βρίσκεται σε ύφεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της γυναίκας, η ποινή είναι ικανοποιητική.