Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά την καταδίκη ο δικαστής έκρινε ότι δεν χρειάζεται να της επιβληθεί κάποια ποινή. 

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας και πολυεκατομμυριούχος Μπερνάρ Ταπί είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais ζητώντας αποζημίωση για απάτη. Η υπόθεση είχε κολλήσει επί χρόνια έως το 2007, όταν το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε στην παραπομπή της σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο επιδίκασε 400 εκατομμύρια ευρώ στον Ταπί, ποσό πολύ υψηλότερο από εκείνο που προέβλεπαν οι έως τότε αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης.

H Λαγκάρντ κατηγορήθηκε για αμέλεια, αντιμετωπίζοντας ποινές που θα μπορούσαν να φτάσουν στον ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ. «Η αμέλεια είναι ένα παράπτωμα που διαπράττεται χωρίς πρόθεση. Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε λίγο αμελείς κάποιες φορές στην ζωή μας. Έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα, εντός των ορίων όσων γνώριζα», είχε τονίσει η επικεφαλής του ΔΝΤ στο παρελθόν.

ΔΝΤ: Θα συνεδριάσει «σύντομα» για την υπόθεση της Λαγκάρντ

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει «σύντομα» για συζητήσει την καταδίκη νωρίτερα σήμερα της Γενικής Διευθύντριας του θεσμού για «αμέλεια» από τη γαλλική δικαιοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του θεσμού, Τζέρι Ράις.
 
Το ΔΣ του ΔΝΤ, στο οποίο εκπροσωπούνται τα 189 κράτη μέλη του και έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του το πρόσωπο της Λαγκάρντ, «αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σύντομα για να εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις» στην υπόθεση, είπε ο Ράις χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.