Με κατηγορίες για παραγοντισμό απαντά ο γενικός γραμματέας της Βουλης, Γιώργος Θαλλάσης, στις προ ημερών καταγγελίες του γενικού συντονιστή του Καναλιού της Βουλης, Αριστείδη Φατούρου ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει επιστολή στις 30 Ιουλίου, όπου μιλούσε για επιχείρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκειμένου να υπάρξει «βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας” και κατηγορεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου για καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας».

Σε επιστολή του μεταξύ άλλων ο Γ.Θαλάσσης σημειώνει πως «στην ουσία, όταν κατηγορείτε την Πρόεδρο για “επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις” αναφέρεστε σε εμένα». Επίσης σημείώνει πως «απέρριψα το αίτημα για έγκριση εντάλματος 5000€ για “μικροέξοδα του καναλιού”. Η εξήγηση που δόθηκε για αυτά τα “μικροέξοδα των 5000€” αφορούσε κυρίως έξοδα κυλικείου προς τους επισκέπτες του καναλιού. Δεν μπορούσε να εγκριθεί κάτι τέτοιο».

Παράλληλα στην ίδια επιστολή τονίζει ότι «τον Μάιο ζητήσατε να μου μιλήσετε και περίμενα ότι θα συζητούσαμε για θέματα της ειδικότητάς σας ως συμβούλου προγράμματος του καναλιού. Σας  άκουσα απορημένος να μου αναλύετε επί 75 λεπτά την γραπτή σας εισήγηση, η οποία δεν είχε καμιά σχέση με την ειδικότητά σας και τη θέση σας, αλλά προέβλεπε πλήρη αναδιοργάνωση των διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων της Βουλής και δημιουργία νέων, συνεργασία με τα ΑΕΙ και την Ακαδημία, συγκρότηση δεξαμενών σκέψης, υπαγωγή των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Βουλή, ανάδειξη της Βουλής σε “μητέρα των ιδρυμάτων” Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη, παρουσία της Βουλής παντού στη χώρα, που θα “επιτρέπει μεγάλης κλίμακας κινητικότητα του υφισταμένου προσωπικού της, με μετακινήσεις προς την περιφέρεια”. Όταν σας ρώτησα τι θα εξυπηρετεί αυτή η μετακίνηση, μού απαντήσατε ότι θα δίνει την ευκαιρία απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων υπαλλήλων στην επαρχία».

Ο Γ.Θαλάσσης καταλήγει σημειώνοντας ότι «οι θέσεις στη συνείδηση μου σχετίζονται με ευθύνες, υποχρεώσεις και καθήκοντα και όχι με νοσηρές φαντασιώσεις εξουσίας και κατάχρηση εμπιστοσύνης. Φαντασιώνεστε καταστάσεις εκτός πραγματικότητας. Είναι αναπόφευκτα δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τη σκέψη κάποιου που “ψήλωσε ο νους του”.