Επικοινωνήσαμε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρείας, ζητώντας του περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, και στη σελίδα αυτή θα δημοσιεύσουμε και την απάντηση που θα λάβουμε μόλις την λάβουμε καθώς και κάθε στοιχείο που θα μας αποσταλεί.

Προηγούμενο θέμα:
Ο απολυμένος εργάτης από το Πακιστάν, Ασίφ Μαχμούντ, καταγγέλλει βιαιοπραγίες του εργοδότη της «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.» κατά την απόλυση του αλλά και άθλιες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο του Αυλώνα.

Σύμφωνα με καταγγελία του εργαζόμενου, Ασίφ Μαχμούντ, απολύθηκε στις 25 Μάη και στις 30 του ίδιο μήνα πήγε στον χώρο του εργοστασίου πλαστικών για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσης του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη κατά την πρόσληψη του.Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή Εργαζομένων στην εταιρεία, «ο εργοδότης αντί να του δώσει τα έγγραφα που ζήτησε άρχισε να τον χτυπά και τον έριξε κάτω μέσα στο γραφείο του. Ούρλιαζε και έβριζε χυδαία. Σταμάτησε την επίθεση όταν άλλοι εργάτες μπήκαμε στη μέση».

Στη συνέχεια, «ο Ασίφ βγήκε έξω από το εργοστάσιο. Το αφεντικό του έκανε νόημα να περιμένει. Ο Ασίφ νόμισε ότι θα του δώσει τα έγγραφα του. Το αφεντικό τον έσπρωξε και άρχισε πάλι να τον χτυπά μπροστά σε εργάτες. Εμφανίστηκε ο γιός του αφεντικού που άρχισε και αυτός να γρονθοκοπά τον Ασίφ τραυματίζοντας τον», προσθέτουν οι εργάτες στην ανακοίνωση τους.

Έπειτα οι εργάτες σταμάτησαν την επίθεση του γιού του αφεντικού προς τον εργάτη και ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. Η Αστυνομία προσήγαγε τους εργοδότες και τον απολυμένο εργάτη.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μετά από αυτό προχώρησαν σε απεργία, καθώς όπως καταγγέλλουν ο εργοδότης έχει ιστορικό ρατσιστικής μεταχείρισης των εργατών και τρομοκρατίας, ενώ παραβιάζει ανοικτά τα εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

«Έχει βάλει παντού κάμερες ενώ χρησιμοποιεί μεγάφωνα…για να βάζει τις φωνές στους εργάτες βρίζοντας χυδαία. Τα χρησιμοποιεί ακόμη και για ανακοινώσεις στους εργάτες που έχουν πάει το πρωί στη δουλειά όπως: “ Φύγε σήμερα, δεν σε χρειάζομαι, έλα αύριο” χωρίς να σε έχουν ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Τρώμε στον ίδιο χώρο που δουλεύουμε, γεμάτος σκόνη και βρώμα. Δεν υπάρχει ντούς για να πλενόμαστε. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό! Η τουαλέτα είναι ακατάλληλη για 70 άτομα. Δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό στο χώρο για μας. Δουλεύουμε καθημερινά σε τρεις βάρδιες», καταγγέλλουν.

Για την Παρασκευή 2/6 έχει οριστεί η δίκη του απολυμένου εργαζόμενου και των εργοδοτών.