Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι, όταν μέλη της συλλογικότητας πραγματοποιούσε διανομή ενημερωτικού εντύπου της κίνησης στην πλατεία Μαρκοπούλου, όταν νεαρός οδηγός αυτοκινήτου ΙΧ κατευθύνθηκε κατά μέλους της κίνησης «με πρόθεση τουλάχιστον πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών, αν όχι ανθρωποκτονίας».
 
Όπως καταγγέλλει η κίνηση στην ανακοίνωσή της, το θύμα, Ι.Κ. (Ίωνας Κωνσταντίνου), χτυπήθηκε με το αριστερό μπρος τμήμα του ΙΧ, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΚΑΤ. Εκεί, διαπιστώθηκε «ράγισμα 11ου δεξιού πλευρού, κάκωση αριστερού γόνατος και αριστερού ποδιού, κάκωση – θλαστικό τραύμα στην πλάτη, κάκωση αυχένα, ελαφριά διάσειση και πολύ βαθιά τραύματα στο πίσω πλευρό ολόκληρου του δεξιού βραχίονα που προκλήθηκαν την ώρα που προσέκρουσε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου το οποίο και έσπασε απο την σφοδρότητα της σύγκρουσης του ΙΧ με τον πεζό συναγωνιστή».
 
Ακόμη, η κίνηση καταγγέλλει πως παρότι τον οδηγό σταμάτησαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο ενόσο ο δράστης ήταν εκεί, δεν προχώρησε στη σύλληψη του.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της κίνησης «Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια»:

Σήμερα, 4/6/2017 και ώρα 13:00 στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (πεζόδρομο) πέριξ της πλατείας Μαρκοπούλου την ώρα που 15 περίπου μέλη της συλλογικότητας “Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια” προέβαιναν σε διανομή ενημερωτικού εντύπου της κίνησής μας, οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου νεαρής ηλικιας με πρόθεση τουλάχιστον πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών άν όχι ανθρωποκτονίας χτύπησε με το αριστερό μπρός τμημα του ΙΧ του μέλος της συλλογικότάς μας με αποτέλεσμα ο συναγωνιστής δικηγόρος κος. Ι. Κ. να βρεθεί αιμόφυρτος στο πλακόστρωτο και να υποστεί: ράγισμα 11ου δεξιού πλευρού, κάκωση αριστερού γόνατος και αριστερού ποδιού, κάκωση – θλαστικό τραύμα στην πλάτη, κάκωση αυχένα, ελαφριά διάσειση και πολύ βαθιά τραύματα στο πίσω πλευρό ολόκληρου του δεξιού βραχίονα που προκλήθηκαν την ώρα που προσέκρουσε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου το οποίο και έσπασε απο την σφοδρότητα της σύγκρουσης του ΙΧ με τον πεζό συναγωνιστή. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά τον σταμάτησαν οι παριστάμενοι αυτόπτες μάρτυρες. Το μέν θύμα της άνανδρης επίθεσης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω τραύματα, ο δέ δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι οι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Αστυνομία που κατέφθασε να συλληφθεί ο οδηγός με την κατηγορία της βαριάς αποσκοπούμενης σωματικής βλάβης.