X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Καταγγελία για «κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» λόγω ρύθμισης του ασφαλιστικού

Η δημιουργία του ενιαίου μητρώου ασφαλισμένων που περιέχεται στο νέο ασφαλιστικό είναι «σκανδαλώδης» καθώς πρόκειται «για νέα κατασπατάληση δημόσιου χρήματος», υποστηρίζει με καταγγελία του προς τον υπουργό Εργασίας το σωματείο προσωπικού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.(ΗΔΙΚΑ)
|

Συγκρεκριμένα το προσωπικό του ΗΔΙΚΑ υποστηρίζει ότι αυτά που προβλέπει το άρθρο 65 του νέου ασφαλιστικού και αφορούν την υλοποίηση έργων για την δημιουργία «ενιαίου μητρώου ασφαλισμένων και ιστορικού ασφάλισης» για τον νέο ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό ΕΦΚΑ, έχουν ήδη δημιουργηθεί

 «Το ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του WEB ΜΗΤΡΩΟΥ που σε συνεργασία με τον Α.Μ.Κ.Α. Ε.Μ.Α.Ε.Σ. έχει αναπτυχθεί λειτουργεί και συντηρείται από την Η.ΔΙ.Κ.Α. και εξυπηρετεί ακριβώς την διαδικασία ενοποίησης των μητρώων των ασφαλιστικών οργανισμών. Το ενιαίο ιστορικό ασφάλισης δεν είναι άλλο από το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας ΑΤΛΑΣ που επίσης έχει αναπτυχθεί από την Η.ΔΙ.Κ.Α. λειτουργεί από τις 29/12/2014 και συντηρείται από αυτήν» αναφέρεται στην καταγγελία.

«Για ποιο λόγο η πολιτεία –και άρα ο ελληνικός λαός- να πληρώσει για δεύτερη φορά την υλοποίηση έργων που υπάρχουν ήδη και λειτουργούν;» αναρωτιέται το ΗΔΙΚΑ.

Τις διατάξεις του άρθρου 65 όπως και όλο το ασφαλιστικό σχολιασμένο άρθρο-άρθρο μπορείτε να τις διαβάσετε στο OpenProject

Ολόκληρη η καταγγελία

Προς:

Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Και Πρόνοιας κο Γ. Κατρούγκαλο
Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Πετρόπουλο
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. κ. Α. Τάγαρη
Μέλη του Δ.Σ. της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Κύριοι,

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κατατέθηκε στην Βουλή την Παρασκευή 22/4/2016, μαζί με τις διατάξεις λαιμητόμους που καταργούν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση μετατρέποντας την σύνταξη σε απλή προνοιακή ελεημοσύνη, υπάρχουν και οι διατάξεις του άρθρου 65 που αφορούν την υλοποίηση έργων για την δημιουργία «ενιαίου μητρώου ασφαλισμένων και ιστορικού ασφάλισης» για τον νέο ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό ΕΦΚΑ.

Εκτός από την δίκαιη οργή που μας προκαλεί η νέα μνημονιακή επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, σαν εργαζόμενους στην Η.ΔΙ.Κ.Α. μας γεμίζει και με αγανάκτηση, η παρουσία των διατάξεων για την δημιουργία αυτού του λεγόμενου «ενιαίου μητρώου» καθώς πρόκειται για νέα κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.
Και αυτό γιατί τόσο το ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων όσο και το ιστορικό ασφάλισης είναι έργα που έχουν αναπτυχθεί ήδη και λειτουργούν στην Η.ΔΙ.Κ.Α.
Το ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του WEB ΜΗΤΡΩΟΥ που σε συνεργασία με τον Α.Μ.Κ.Α. Ε.Μ.Α.Ε.Σ. έχει αναπτυχθεί λειτουργεί και συντηρείται από την Η.ΔΙ.Κ.Α. και εξυπηρετεί ακριβώς την διαδικασία ενοποίησης των μητρώων των ασφαλιστικών οργανισμών.
Το ενιαίο ιστορικό ασφάλισης δεν είναι άλλο από το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας ΑΤΛΑΣ που επίσης έχει αναπτυχθεί από την Η.ΔΙ.Κ.Α. λειτουργεί από τις 29/12/2014 και συντηρείται από αυτήν.
Δημιουργούνται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:

Για ποιο λόγο η πολιτεία –και άρα ο ελληνικός λαός- να πληρώσει για δεύτερη φορά την υλοποίηση έργων που υπάρχουν ήδη και λειτουργούν;
Για ποιο λόγο αφαιρείται από την Η.ΔΙ.Κ.Α. -στην οποία έχει ανατεθεί με νόμο- και μεταφέρεται στον ΕΦΚΑ το σύστημα ΑΤΛΑΣ την στιγμή που η Η.ΔΙ.Κ.Α. είναι μια Δ.Ε.Κ.Ο. με μοναδικό μέτοχο σήμερα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και αύριο τον ΕΦΚΑ;

Ποιος θα συντηρεί και θα λειτουργεί τα συστήματα που αφαιρούνται από την Η.ΔΙ.Κ.Α.; Μήπως για άλλη μια φορά θα κληθεί ο ιδιωτικός τομέας να πάρει την θέση ενός δημόσιου οργανισμού συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει το ελληνικό δημόσιο όμηρο των ιδιωτικών συμφερόντων;

Καταγγέλλουμε αυτήν την εξοργιστικά σκανδαλώδη πολιτική που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μην υλοποιηθεί. Σαν εργαζόμενοι στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και υγεία έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Αυτό κάναμε πάντα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΥΘΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΘΩΜΑΣ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις