Ακολουθεί το κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ:

Κύριε Πανούση, βάλτε τέλος στην συνεργασία Χρυσής Αυγής και  Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου.

Η προσαγωγή του Ισμαήλ Μοχάμεντ από αστυνομικούς  έξω από την πόρτα του σπιτιού του στο Περιστέρι και η κράτηση του στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου ( Μπουρνάζι)είναι μια ενέργεια καθοδηγημένη από κύκλους της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με αστυνομικούς. Το πληροφορηθήκαμε σήμερα, ενώ κρατείται τουλάχιστον από χθες.

Παρά την ενημέρωση του αξιωματικού υπηρεσίας  από τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας  Ελλάδος, ότι πρόκειται για θύμα ρατσιστικής επίθεσης , όχι μόνο δεν τον άφησε ελεύθερο αλλά του δήλωσε ότι ενεργεί νόμιμα.

Ο Ισμαήλ Μοχάμεντ είναι ένας από τους δύο μετανάστες που δέχθηκαν επίθεση με σιδηρογροθιά στην Ομόνοια στην οδό Σωκράτους  και δύο εκ των τριών δραστών συνελήφθησαν από το ΑΤ Ομονοίας. Τότε, οι ίδιοι είχαν στραφεί κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν διαμαρτυρόμενοι διότι «είναιΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  και έλληνες» και έπρεπε να πιάνανε τους μετανάστες! Το ζήτημα έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.  Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ισμαήλ Ε.Κουνιάκη,  το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας τον είχε προσκαλέσει για αναγνώριση των κατηγορουμένων( και του τρίτου που διέφυγε την σύλληψη).

Πριν  από δεκαπέντε μέρες, η γυναίκα του ενός εκ των δύο( του «κοντού») τηλεφώνησε αρκετές φορές στο διάστημα 22-27 Απριλίου στον Ισμαήλ και τον απειλούσε: «Έλα να πάρεις  50 ευρώ και να υπογράψεις  χαρτί ότι δεν θέλεις να τιμωρηθούν οι δύο.ΑΝ  δεν το κάνεις θα περάσεις όλη σου τη ζωή στη φυλακή. Έχω πολλούς γνωστούς αστυνομικούς. Και ο ψηλός(δεύτερος κρατούμενος) είναι μεγάλος μάγκας και θα σου δείξει. Εσύ δεν ξέρεις τι θα πάθεις αλλά εγώ ξέρω!»

Ακολούθησε τηλέφωνο δικηγόρου προς τον Ισμαήλ που του ζητούσε τα ίδια, χωρίς τις απειλές. Ο Ισμαήλ τον παρέπεμψε στον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας  Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ. Ο δικηγόρος επικοινώνησε με τον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος του είπε ότι Ισμαήλ Μοχάμεντ θέλει να συνεχιστεί η δίωξη για την ρατσιστική επίθεση.

Ερώτημα πρώτο: Ποια η σχέση της γυναίκας του κρατούμενου με αστυνομικούς;

Ερώτημα δεύτερο: Ποιος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς να βρεθούν έξω από το σπίτι του Ισμαήλ Μοχάμεντ  και να τον προσαγάγουν;

Ερώτημα τρίτο: Θα ξηλώσει επιτέλους τους  χρυσαυγίτικους θύλακες μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα ο κ. Πανούσης ή θα περιμένει « να αυτοδιαλυθούν»;

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Ισμαήλ Μοχάμεντ και την τιμωρία των αστυνομικών που συνεργάζονται με τους ναζί της Χρυσής Αυγής σε συγκάλυψη των επιθέσεων τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ