Στόχος της έρευνας, η οποία θα διαρκέσει ένα χρόνο, είναι η ανάπτυξη νέων δομών και βελτίωση της ποιότητας που παρέχεται. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός χώρου-υπνωτηρίου που θα αποτελέσει τη μετάβαση από το δρόμο σε έναν στεγασμένο χώρο.

«Οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα που έχουμε. Στο κέντρο συσσωρεύονται περισσότεροι άστεγοι κι είναι υποχρέωση του δήμου και δέσμευσή του να κάνει κάτι στην κατεύθυνση αυτή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός «safe haven» στα πρότυπα της Ν. Υόρκης , δηλαδή θα δημιουργηθεί ένας χώρος-υπνωτήριο χωρίς εμπόδια και φραγμούς, που θα αποτελέσει τη μετάβαση από το δρόμο σε έναν στεγασμένο χώρο» ανέφερε στο ΑΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας στον Δήμο Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη.

«Είναι καημός μου να γίνει ένας χώρος που είναι για χρήστες άστεγους. Είναι θετικό να γίνονται συνεργασίες πολλών φορέων γιατί φαίνεται ότι πολλοί ασχολούνται με το ίδιο πράγμα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά» δήλωσε ένας εθελοντής του ΚΕΘΕΑ, με αφορμή τους αστέγους που συνάντησαν που ήταν και χρήστες ουσιών.

Σημειώνεται πως στην καταμέτρηση αυτή δεν περιλαμβάνονται κάποιες περιοχές που παρουσιάζουν υψηλούς αριθμούς, οι οποίες για διάφορους λόγους, όπως λόγω επικινδυνότητας, δεν προσεγγίστηκαν αυτή τη φορά.