Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, oι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη ως ένδειξη συμπαράστασης στον μαθητή που τραμπούκισε καθηγήτρια πριν από ένα χρόνο.

Κατά το δημοσίευμα με οι μαθητές ζητούν καλύτερους τρόπους συμπεριφοράς από τους καθηγητές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάση Κοκονά ο μαθητής είπε ότι είναι μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι είναι άκυρο να δημοσιεύεται ξανά και ξανά ένα χρόνο μετά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοκονάς δήλωσε: «Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός με το μαθητή του ΕΠΑΛ, μας κάνει εντύπωση το χρονικό σημείο που ήρθε στην επιφάνεια ένα βίντεο που καταγράφηκε πριν από ένα χρόνο. Θεωρούμε ότι είναι άκυρο να δημοσιευτεί ξανά και να δημιουργούμε εντυπώσεις στο σχολείο».

Στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά ότι καταδικάζουμε φυσικά τη συμπεριφορά του μαθητή, δεν πρέπει να έχουμε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές είναι ένα γεγονός το οποίο θεωρούμε ότι έχει λήξει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθηγήτρια με δηλώσεις της στο OPEN, έδωσε τη δική της απάντηση για τον τραμπουκισμό που δέχθηκε και την ψύχραιμη αντίδραση της λέγοντας τα εξής: «Με τα παιδιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να είμαστε σαν σε εκκλησία. Όμως ακόμη και αν τα παιδιά δεν κάνουν ησυχία μέσα στην τάξη, εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμη. Είμαι εκπαιδευτικός δείχνω τον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.