Στην κορυφή της πορείας βρισκόταν το μεγάλο πανό με το σύνθημα «No tinc por», δηλαδή «Δεν φοβάμαι», στα καταλανικά. Στην πρώτη θέση, ακριβώς πίσω από το πανό, όπως επιθυμούσαν οι δημοτικές αρχές, οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των συλλογικοτήτων που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα: ένστολοι αστυνομικοί και πυροσβέστες, γιατροί με λευκές ρόμπες, οδηγοί ταξί, καταστηματάρχες, ακόμη και κάτοικοι της λεωφόρου Ράμπλα.
 
«Είμαστε κομμάτι της Λα Ράμπλα, όχι μόνο δουλεύουμε εκεί αλλά περνάμε εκεί τη ζωή μας και είναι καλό που μας βλέπει ο κόσμος να βαδίζουμε επικεφαλής της πορείας χωρίς να φοβόμαστε», εξήγησε η Μπάρμπαρα Καμπέγιο, 22 ετών, η μητέρα και η γιαγιά της οποίας διατηρούν πάγκο με λουλούδια στη λεωφόρο εδώ και 50 χρόνια.


«Βομβαρδισμοί ή τρομοκρατικές επιθέσεις; Τι έγινε πρώτο;» / Yannis Filippou
 

«Η καλύτερη απάντηση: η ειρήνη» και «Όχι στην ισλαμοφοβία» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν πολλοί συγκεντρωμένοι. Άλλοι διαδηλωτές είχαν υψώσει καταλανικές σημαίες.


«Φαντάσου μια χώρα που δεν πουλάει όπλα» / Yannis Filippou
 

Ο βασιλιάς Φίλιππος έδωσε επίσης το παρόν στη συγκέντρωση προκαλώντας την αντίδραση των Καταλανών, ιδιαίτερα όσων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες του TPP. Περίπου έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα, οι Καταλανοί κατέστησαν φανερό στον βασιλιά την δυσαρέσκεια τους για την παρουσία του στη συγκέντρωση.
 
Παρόμοιες κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων θα γίνουν σήμερα στη Μαδρίτη, τη Βαλένθια, το Βίγκο και αλλού.