Μία ακόμη καταγγελία για αναίτια αστυνομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμματα, καταγγέλλει αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ.

«Σήμερα Παρασκευή 30 Οκτώβρη και ώρα 5μμ ομάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Κ.Ε, από την είσοδο των γραφείων του κόμματος στην οδό Αναξαγόρα 14Α» σημειώνεται στην καταγγελία.

Όπως επισημαίνειται, «στις διαμαρτυρίες συντρόφων για το γεγονός οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και απείλησαν με επίδειξη όπλου τον σ. Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της ΕΑ».

Μάλιστα, κατά την καταγγελία, κάτω από την πίεση της επιμονής πολλών παρευρισκόμενων αλλά και της δημοσιότητας από φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις, η αστυνομία αποχώρησε αφού πρώτα έκοψαν κλήση στον Π.Παναγιωτακόπουλο για μη χρήση μάσκας.

«Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής Χρυσοχοϊδη-Μητσοτάκη που μετά την επίθεση στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7 Οκτώβρη στοχοποιεί αντιφασίστες, αντιρατσιστές, πρόσφυγες και μετανάστες», επισημαίνει το κόμμα.

30/10/20 – Αστυνομική Επίθεση στα Γραφεία του ΣΕΚ

Σήμερα Παρασκευή 30 Οκτώβρη και ώρα 5μμ ομάδα αστυνομικών…

Δημοσιεύτηκε από Εργατική Αλληλεγγύη στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020