Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost.gr,  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού Ηρακλείου, Μιχάλης Ριζικιανάκης, κατήγγειλαν ότι πριν από μέρες ιδιοκτήτης καφετέριας σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου απείλησε με όπλο ανασφάλιστο εργαζόμενο, ο οποίος του ζήτησε να ασφαλιστεί όπως ορίζει ο νόμος.

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του ΙΚΑ επισκέφτηκε την καφετέρια για έλεγχο. Ο εργοδότης ζήτησε από τον νεαρό άνδρα που απασχολούσε στη δουλειά να φύγει γιατί δεν ήταν ασφαλισμένος. Ο εργαζόμενος αποχώρησε παρά το ότι ήταν ενημερωμένος πως είχε ασφαλιστεί κανονικά.

Όταν αποχώρησε το κλιμάκιο του ΙΚΑ, ο εργαζόμενος επέστρεψε προκειμένου να ζητήσει από τον εργοδότη να τον ασφαλίσει, όπως όφειλε από τον νόμο. Ωστόσο, ο εργοδότης όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες για να βάλει στην ασφάλιση τον εργαζόμενό αλλά έβγαλε το όπλο και τον απείλησε.

Σύμφωνα με τον Σ. Βοργιά ο συγκεκριμένος άνδρας – ιδιοκτήτης της καφετέριας – έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο παρελθόν ενώ στον ίδιον τον εργαζόμενο οφείλει και δεδουλευμένα αξίας 1.600 ευρώ.  Παράλληλα, καταγγέλλεται πως ο εργοδότης συνεχίζει ακόμα και τώρα να απειλεί τον εργαζόμενο είτε διά ζώσης είτε με μηνύματα και τηλέφωνα. Το θέμα έφτασε στην επιθεώρηση εργασίας όπου ο εργοδότης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.

Ο Σ. Βοργιάς δήλωσε πως το Εργατικό Κέντρο δεν πρόκειται να εκβιαστεί και να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές. «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και δεν ανέχεται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».