Η αρχή που έκανε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, αποτέλεσε το έναυσμα αλλά έδωσε και το θάρρος σε πολλές γυναίκες να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν βιώσει, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε διαφορετικούς χώρους.

Μια τέτοια καταγγελία έρχεται από έναν χώρο τέχνης, εκείνον του θεάτρου, από έναν άνδρα. Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Θέμα», αποκάλυψε το δικό του βίωμα σε σχέση με παρενόχληση που δέχτηκε στην ηλικία των 16 ετών, όταν και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του θεάτρου.

Όπως είπε, όταν ήταν έφηβος, στη Ρόδο όπου ζούσε με την οικογένειά του ένας «κύριος» ο οποίος ασχολούνταν με το θέατρο στο νησί, τον παρενοχλούσε έντονα. «Με απειλούσε. Με έπαιρνε τηλέφωνα, μου έστελνε μηνύματα. Μου έλεγε πως αν δεν συμβεί…αυτό, θα σε καταστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά για τα όσα είχε βιώσει τότε από άνθρωπο του θεάτρου.

Αναφορικά με τη δική του αντίδραση, ο ηθοποιός σημείωσε πως «εγώ δεν είπα τίποτα σε κανέναν, γιατί αυτός είχε σχέση με το θέατρο και αν μιλούσα εγώ στους γονείς μου, δεν θα με άφηναν ποτέ να φύγω από εκεί, για να κάνω αυτό που ήθελα», είπε εξηγώντας έτσι το όλο πέπλο σιωπής πάνω από τέτοια περιστατικά και πρόσθεσε πως «αν μπορούσα να μιλήσω στους γονείς μου, θα ήταν τελείως διαφορετικά».

Ο Γ. Χρυσοστόμου εξήγησε ότι περιστατικά παρενόχλησης και κακοποίησης δεν αφορούν μόνο κορίτσια αλλά και αγόρια και συμβαίνουν «στο βωμό της δουλειάς». Το θέμα, όπως είπε, είναι «ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει και αν μάθει να μιλάει από παιδί, ο φόβος γυρνάει μπούμερανγκ εκεί απ’ όπου έρχεται», είπε.

Όπως είπε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης συνέβαιναν «ανέκαθεν» στο χώρο του θεάτρου, καταδεικνύοντας έτσι μια νοσηρή κατάσταση που βρίσκεται πίσω από τα σκηνικά, το «σανίδι» και την αυλαία.

«Η λύση του προβλήματος δεν είναι να κάνεις κάτι κακό σε αυτούς τους ανθρώπους, η λύση του προβλήματος είναι να μπορούν τα παιδιά να μιλάνε στους γονείς τους», υπογράμμισε.