Τραμπουκισμούς, ύβρεις και απειλές εκτόξευσαν αστυνομικοί σε κεντρική πλατεία της Ξάνθης, εναντίον ομάδας νεαρών, που βρίσκονταν στη πλατεία τηρώντας όλα τα απαραίτητα και επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα.

Όπως καταγγέλλουν τα θύματα της επίθεσης των αστυνομικών, σε ανάρτησή τους στο facebook, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης ,περίπου στις 6 και 20, όταν ενώ κάθονταν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, περικυκλώθηκαν από περισσότερους από 20 αστυνομικούς και άνδρες της ασφάλειας.

Ένας εκ των ανδρών που ισχυρίστηκε ότι είναι ο διευθυντής της αστυνομίας, σύμφωνα με την καταγγελία, αναφερόμενος στους νεαρούς είπε: «Λοιπόν, σας δίνω περιθώριο 5 λεπτά να έχετε φύγει όλοι στα σπίτια σας», ενώ όταν ρωτήθηκε από έναν εκ των νεαρών το λόγο, εφόσον φορούν μάσκες και τηρούν τα μέτρα, αποκρίθηκε πως Όταν ο πρώτος ρώτησε για ποιο λόγο,αφού φοράμε μάσκες και τηρούμε τα μέτρα του αποκρίθηκε πως «Δε θα ρωτάτε εδώ. Απλά θα κάνετε ότι σας λέμε. Τέλος», χαρακτηρίζοντας την όλη αυθαίρετη συμπεριφορά των αστυνομικών.

Αφού οι νεαροί αρνήθηκαν να συμβιβαστούν, εφόσον, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί δεν έδιναν κάποια συγκεκριμένη εξήγηση για τις προσταγές τους, οι τελευταίοι επιτέθηκαν στο πρώτο νεαρό που ζήτησε το λόγο. Ο ίδιος κατόρθωσε να ξεφύγει, ενώ ο φερόμενος ως «διευθυντής της αστυνομίας», σε γλώσσα που δεν αρμόζει σε κρατικό υπάλληλο του απευθύνθηκε λέγοντάς του «φεύγεις ρε πουτανιτσα?Ε πουτανίτσα».

Ο καταγγέλλοντας το περιστατικό εκείνη την ώρα ζήτησε το λόγο για τη χρήση τέτοιας γλώσσας και όπως αναφέρει ο ίδιος, οι αστυνομικοί στράφηκαν και εναντίον του.

«Μετά απ’ την επίθεση καταλαβαίνοντας πως δεν θα έχουν πως να το δικαιολογήσουν όλο αυτό, μας απαίτησαν να σβήσουμε τα βίντεο απ’ τα κινητά μας μετά βίας. Όταν εμένα μετά από μάχη που είχα μαζί τους, κατάφεραν να με πάνε στο περιπολικό και να μου σβήσουν τα βίντεο με τις εγκληματικές τους πράξεις, ερχόταν ο φίλος μου ο “Haik” από πίσω να τους απωθήσει να με πάρουν μέσα. Με αποτέλεσμα να του λένε «θα έχεις την ίδια κατάληξη και εσύ…σβήσε το βίντεο», σημειώνει η καταγγελία.

Ύστερα μπροστά σε πλήθος κόσμου ένας εκ των αστυνομικών «είχε το χέρι του στο όπλο και τον απειλούσε και αυτόν να σβήσει τα βίντεο που τους “έκαιγαν”.Δυστυχώς κατάφεραν να σβήσουν τα περισσότερα βίντεο».

Ωστόσο τρία εξ αυτών «γλίτωσαν» από τους αστυνομικούς και επισυναπτονται στην ανάρτηση που συνοδεύει την καταγγελία σε ένα βίντεο.