Χθες βράδυ υπήρξε μια καταγγελία κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων, πως  βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστές τις μόνιμα σταθμευμένες δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Βαλτετσίου. Συγκεκριμένα η καταγγελία η οποία συνοδεύεται και από βίντεο του περιστατικού, αναφέρει πως στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων, οι συνολικά επτά αστυνομικοί των ΜΑΤ, ξυλοκοπούσαν και έσερναν έναν άνδρα για απόσταση 100 μέτρων, για το αδίκημα της εξύβρισης κατά της αρχής. Όταν ο άνθρωπος με τα σκισμένα από το σύρσιμο ρούχα, άρχισε να έχει σπασμούς και να ουρλιάζει παρακαλώντας να τον βοηθήσουν, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ζητούσε από τα ΜΑΤ να καλέσουν το ασθενοφόρο.

Εκείνοι απάντησαν πως θα το κάνουν, ωστόσο λίγο αργότερα εμφανίστηκε ένα περιπολικό στο οποίο οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με την καταγγελία, κυριολεκτικά πέταξαν τον άνθρωπο μέσα. Μεταξύ των πολιτών που φώναζαν στους αστυνομικούς να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με τέτοια ωμή βία, υπήρχαν και τρεις δικηγόροι, οι οποίοι ζήτησαν από τους άνδρες των ΜΑΤ τα στοιχεία τους. Εκείνοι προκλητικά και επιθετικά αρνήθηκαν να τα δώσουν, προτρέποντάς  τους να απευθυνθούν στο Α.Τ. Εξαρχείων όπου υποτίθεται μετέφεραν τον συλληφθέντα.

Όταν απευθύνθηκαν εν τέλει στο Α.Τ. Εξαρχείων, οι αστυνομικοί του τμήματος, απάντησαν πως δεν γνώριζαν κάτι σχετικό με το περιστατικό αλλά ύστερα από πίεση των πολιτών και των δικηγόρων, ανέφεραν ότι μετέφεραν τον άτυχο άνδρα στην Γ.Α.Δ.Α. και πως δεν μπορούν να δοθούν τα στοιχεία της διμοιρίας ούτε και να υπάρξει επικοινωνία με την Γ.Α.Δ.Α. παραπέμποντας τον διαμαρτυρόμενο κόσμο στην διμοιρία που είχε διαπράξει τον ξυλοδαρμό. Στην συνέχεια η διμοιρία της Βαλτετσίου αφού αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της απευθυνόταν, επαναλάμβανε ότι «τώρα θα δείτε τι σημαίνει αστυνομία».

Εν τέλει μετά από τηλεφώνημα ενός εκ των δικηγόρων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έγινε γνωστό ότι μισή ώρα μετά το περιστατικό ο συλληφθείς  δεν είχε φτάσει ποτέ στην Γ.Α.Δ.Α., γιατί λιποθύμησε εντός του περιπολικού. Σύμφωνε με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είναι άστεγος και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ τον σταμάτησαν για έλεγχο. Αφού εκτυλίχθηκε κάποιος διαπληκτισμός, οι άνδρες των ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν και τον έσυραν, με τον άτυχο άνδρα να εκλιπαρεί για βοήθεια.

Πηγές της αστυνομίας που επικαλείται το VICE αναφέρουν ότι πριν την επίθεση από τα ΜΑΤ, ο νεαρός άνδρας ο οποίος φαίνεται να είναι τοξικοεξαρτημένος, «επιτέθηκε σε έναν εκ των αστυνομικών και τον χτύπησε στο χέρι». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401, ενώ ο πολίτης αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό συνοδεία αστυνομικών.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο με το περιστατικό: