Όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες-ουσες, τα στοιχεία που προκύπτουν από μελέτες που έκανε με απευθείας ανάθεση ο δήμαρχος Φυλής και είχαν σαν στόχο την «αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και την «αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής», αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα παρά τα ανησυχητικά ευρήματά τους.

Ο δήμαρχος Φυλής αρνείται να δώσει τις μελέτες στους πολίτες, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις της συλλογικότητας «ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» και τα δημοσιεύματα στο τύπο, όπου αναφέρονται τα βασικά σημεία των μελετών. Ο δήμαρχος αρνείται να τις δημοσιοποιήσει ακόμη και μετά από πρόσφατη (8/4/2019) εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών. Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια πρωτοβουλιών (Επίκαιρη Ερώτηση στον ΥΠΕΣ, καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αττικής) που ελήφθησαν  τους τελευταίους μήνες σε συνεργασία με το Δυτικό Μέτωπο.

Την καταγγελία-αίτηση συνυπογράφουν οι:

Φώτου Πανωραία, Δυτικό Μέτωπο
Κουρνιώτης Χρήστος, Δυτικό Μέτωπο
Κοντός Δημήτρης, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Πετρούπολης
Σακούτης Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης
Σασσάνης Νίκος, Δυτικό Μέτωπο
Μαράκη Βασιλική, Δυτικό Μέτωπο
Τσέκου Αναστασία, Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση (ΡΑΚ) Πετρούπολης
Γκέλη Θεοδώρα, Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση (ΡΑΚ) Πετρούπολης
Ανδρικοπούλου Παναγιώτα, Δυτικό Μέτωπο

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Αρσένης:

«Πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι πολίτες για τα ευρήματα των εν λόγω μελετών. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δυτική Αθήνα υποφέρει από τη ρύπανση που δημιουργεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ. Το κράτος και η αυτοδιοίκηση  κρύβουν τα ανησυχητικά στοιχεία και σχεδιάζουν την επέκταση και διαιώνιση του ΧΥΤΑ Φυλής. Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι πληρωμένες με δημόσιο χρήμα μελέτες και να μάθουμε όλοι τα επίπεδα κινδύνου για τη δημόσια υγεία από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής».