«Το απαράδεκτο γεγονός της εισβολής μελών της ομάδας ΔΙΑΣ με τις μηχανές τους μέσα στο άλσος Νέας Σμύρνης το πρωί της Κυριακής, για να κάνουν έλεγχο, κάνοντας “βόλτες” με τις μηχανές τους ανάμεσα σε πεζό κόσμο και παιδιά που αθλούνταν, σε μέρος που τα οχήματα απαγορεύονται», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης.

Όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη, το άλσος είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους άθλησης που παραμένουν ανοιχτοί στην Αττική. «Η άθληση είναι χρήσιμη σε αυτές τις συνθήκες. Αποτελεί ίσως τη μόνη διέξοδο αθλητών αλλά και μικρών παιδιών μετά το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι αθλητές, οι άλλοι συμπολίτες μας, οι οικογένειες που περπατούν στο άλσος τηρώντας όλες τις απαραίτητες αποστάσεις δεν δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και για αυτό το άλσος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ακόμα η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει πως «το παραπάνω περιστατικό αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας της κυβέρνησης να ρίχνει το βάρος της σημερινής κατάστασης στην ατομική ευθύνη. Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία χρειάζεται πάνω από όλα η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές ευθύνες και να πάψει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη» σημειώνει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός της εισβολής μελών της ομάδας ΔΙΑΣ με τις μηχανές τους μέσα στο άλσος Νέας Σμύρνης το πρωί της Κυριακής, για να κάνουν έλεγχο, κάνοντας «βόλτες» με τις μηχανές τους ανάμεσα σε πεζό κόσμο και παιδιά που αθλούνταν, σε μέρος που τα οχήματα απαγορεύονται.

Το άλσος είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους άθλησης που παραμένουν ανοιχτοί στην Αττική. Η άθληση είναι χρήσιμη σε αυτές τις συνθήκες. Αποτελεί ίσως τη μόνη διέξοδο αθλητών αλλά και μικρών παιδιών μετά το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι αθλητές, οι άλλοι συμπολίτες μας, οι οικογένειες που περπατούν στο άλσος τηρώντας όλες τις απαραίτητες αποστάσεις δεν δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και για αυτό το άλσος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης, Γιάννης Κιουλάνης, σε τηλεφωνική παρέμβαση του προς τη δημοτική αρχή απαίτησε ο δήμος να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του άλσους.

Το παραπάνω περιστατικό αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας της κυβέρνησης να ρίχνει το βάρος της σημερινής κατάστασης στην ατομική ευθύνη. Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία χρειάζεται πάνω από όλα η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές ευθύνες και να πάψει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη. Αν θέλει η κυβέρνηση να ψάξει για εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, καλύτερα να κάνει ελέγχους στους χώρους δουλειάς που με ευθύνη της εργοδοσίας δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, ας ψάξει στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αναγκάζει τους επιβάτες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, ας ψάξει στα σχολεία που πεισματικά αρνείται να ακούσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για μείωση των μαθητών ανά τάξη και για όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με την δημιουργία όλων των απαραίτητων ΜΕΘ, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας, να ενισχυθεί ουσιαστικά η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε κάθε περιοχή για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κάνουν το δικό τους lockdown στην επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ , επιχειρηματιών διεκδικώντας τα δικαιώματά τους σε ζωή, υγεία και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συμβάλουμε στο να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή των υγειονομικών, των σωματείων, των μαζικών φορέων για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης θα στηρίξει αυτό τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της.